sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Siivouksen lomassa

Keittiö ja ruokailuhuone putsattu, Mahdin avustuksella tietenkin, eli tarkoittaa että kun minä höyrymoppia käytän, Mandi tuskissaan pyörii vieressä ja louskuttaa, inhoaa katsos kaikkea tuollaista "häiritsevää toimintaa".
Mandi joutuikin sitten törömökkiin, aidan taakse kodinhoitohuoneeseen, että sain olohuoneen siivottua. Tosin siitäkin jäi hieman puolitekeille, kun kahvihammas ilmoitti olemassaolostaan. Kahvin ja tupakan jälkeen istahdinkin "päivittämään päivän lööpit- tieto-osion. Ja siitä tähän, missä nyt mennään.
Vielä olisi 3 makuuhuonetta siivottavana, molemmat käytävät, saunan pukuhuone, kodinhoitohuone, takkahuone., molemmat paskahuussit. No ei se mitään sitten onkin melkein aika mennä saunaan. Nautin tästä sunnuntai siivouksesta. Oikeastaan suoritan muuten siivouksen aina sunnuntaina, miksiköhän? Miellän oikeastaan, että viikko alkaa sunnuntaista, mistähän sekin tulee. Tosin allakat mitä meillä on käytössä, osasta alkaa viikko sunnuntaista ja osasta maanantaista. Josko mä sitten haluan alkaa puhtaan viikon sunnuntaista, sitten on kiva tehdä duunia 5 päivää ja huoahtaa päivä ja taas jatkaa.  Kotona meillä Killinkoskella silloin penskana oli tapana siivota aina perjantaina, ja leipoa lauantaina, saunassa muistaakseni käytiin aina perjantaina.  Kaupassa käytiin aina lauantaisin. Viikko kai loppui  meillä silloin perjantaihin, tai siis arki.

Jännä juttu miten aika tekee meille kaikille omat tapamme, vaikka lapsuudessa luulis olevan sellasia juttuja mitkä jumiintuu, mutta ne ei luultavasti sitten sovi meidän aikuisten vartalolle enää.
Ja aika muuttaa muutenkin meitä, katselin tuossa vanhoja valokuvia, kun scannailin naamaan niitä, kuinka kouluaikaiset kaverit ovat muuttuneet, myös toki itsekkin minä, ei olla niitä penskoja enää ja siloposkisia. Nyt löytyy vähän ylikiloja melkein jokaiselta, ollaan levitty perseeltämme, ja ryppyjä tullut naamariin, hiukset ovat muuttaneet väriään. Voi voi niin se aika meitä vie.

Löysinpä sieltä kuvien joukosta myös sellaisia kuvia jotka kuvittelin silloin aikoinani jo hävittäneeni, no nyt tuli sekin tehtyä, kun oksennus nousi kurkkuun vain jo pelkästään syystä että näin tietyt kasvot möllöttävän kuvasta, hyi helvetti, ja jälleen kerran ihmettelin, kuinka olenkaan joskus kerran ollut niin kovin erehtyväinen. Tosin jokainen erehtyy joskus, toivottavasti todellakin vain joskus, se olis kamalaa jos erehtyis aina vaan, olis meinaan ihan vitun huono karma.

Ensi viikolla alan suunnitella tuota alakertaa, rullamitan kanssa vaan sinne "pimeyteen" ja kynä kauniiseen käteen. Tarvikkeiden laskentaa ja rautakauppa taas kutsuu. Voi paska että odotankin kevättä että pääsee työn touhuun siellä. Jos sitten kesällä jo pääsis tappelemaan kuka sinne loppujen lopuksi niitä tavaroitaan vie, siis sinne alakertaan lämpöiseen varastoon...:)
Mä meinaan "varastoida" sinne sohvan ja sohvapöydän, kynttilät ja vitriinin, Henry haluais sinne viedä pelikoneet ja pelit ja pelituolin, Kultsu haluais sinne tuon ison 220 * 240 sängyn, ja pari yöpöytää ja pari lamppua. Lisänä eräs mielipide jota oli ihan kiva miettiä ja ottaa huomioon, kaikki noi viinat ja viinit tuosta korkeasta kaapista sinne alas ja lasit perään....stereoiden mukana.

Vihjeitä vastaanotetaan................................... ko tila on 30 neliöö, tai 40 korkeintaan.

Siivous jatkukoon munamies mielessä...........................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti