maanantai 11. heinäkuuta 2011

Puutarhahommia punaisin pensain.

Lomaviikko II.
Pihalla paljon oltu iltaisin, silloin on viileämpää. Päivällä olis monistellen lähtenyt taju, jos olis pihahommeloisia tehnyt. Päivällä sitten voikin räjäyttää huoneet kerrallaan taas jälleen kerran uuteen uskoon. Kodinhoitohuone, saunan pukuhuone ja takkahuone onkin jo saaneet uuden ilmeen kalustuksen myötä.
Seuraavana olis sitten ison makuuhuoneen vuoro. Ja siitä pikkuhiljaa Henryn makuuhuoneeseen, mummun kämppään,  olohuone ja ruokailuhuone.  Makuuhuoneiden käytävät saa olla ihan koskematta samaten kuin sisääntulokäytävä myös.
Pikkuvessa haluais ilmiselvästi myös jotain kivaa vaihtelua.

No mut joo kuitenkin, pihalle on saapunut punaista, punaista, punaista.....
Punaisia pensaita on istutettu ja lisää istutetaan.
Hankin keväällä ne mahtavan kokoiset elefanttiheinät, kas kummaa, ne kasvaa edelleen. Siirto täytyy suorittaa niillekin piakkoin. Jännä juttu kun mukamas mikään ei ole oikella paikallaan, vaikka kuinka mallaat. Muutaman päivän kuluttua huomaat, että joo toi olis sittenkin pitänyt laittaa johonkin muualle.
Mut voi helvetti että on mäkäräiset mollanneet, tietäähän sen, kun tongit maata, sitä enemmän elukoita pyörii. Ai saatana sentään, onneksi on linimenttiä mitä tunkee itseensä.

Mandi on nauttinut kun on ollut meidän kanssa iltaisin ulkona.
Makoilee omalla peitollaan ja pyydystää hyttysiä, reppana vaan kun on hädissään joskus välillä kun näkee vaan yhdellä silmällä, mutta hienosti on mennyt.

Kurkkuja on syöty kasviksesta, on ne vaan mahtavan makuisia. Hmmm.
Aivan eri maku kuin kaupan hyllyltä ostettu.
Basilikaa ja rakuunaa on kuivattu, ai niin ja kun kävin äitin luona, otin sieltä ruohosipulia, kun omat delas, ja istutin sitä kasviksen nurkkaan, sitäkin on kuivattu.
On se vaan mukavaa, onhan niissä oma hommansa, tietenkin sen ajan vois kuluttaa muullakin tavoin, mutta usko tai älä, se vaan on nautinto, kun huomaat että sä saat satoa ja osaat kasvattaa.
Ja chili pukkaa satoa niin että vatsa valittaa. :)

Kultsu aloittaa loman ensi viikolla, jihuu, saadaan yhteistä aikaa.
Henry olikin tuossa Ruokolahdella viime viikon, tais olla aika rankka reissu, luulisin.

Hei mut nyt, mun täytyy ottaa sisäkukat käsittelyyn, otan pois amppeleista, jos saan, ja pistän rautaisiin kukka-telineisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti