perjantai 29. heinäkuuta 2011

Miksi mulle tulee nää maanantaikappaleet?

Voi persereikä, miksi helvetissä joku tavara pakataan saatana sellaseen pakettiin et sä et saa sitä edes vittu kirveelläkään auki. Ja sitten kun saat auki sen paketin, hyvässä lykyssä se tavara siellä saatanan idioottivarman paketin sisällä on sitten jo paskana kaiken sen koettelemuksen jälkeen.

Yrität avata jotain saatanan lelupakettia. Joo siinä on kynnet verillä ja haavoja kädet täynnä.
Avaat kahvipaketin, sun on pakko käytää saksia, ja kun leikkaat liikaa on kahvinpurut pöydällä.
Maitopurkit ne vasta onkin mahtavia, liimat pysyy tuomiopäivään asti. Ja siivet repee.
Jotkut saatanan shampoopullot on ihan perseestä. Avattava korkki sellanen nostettava lärpäke työntyy sun pitkän kynnen alle niin et veri roiskuu.
Oivariinipakettia et saa auki, siis sitä folioo, siitä repäisemällä niin että se kokonaan lähtis irti, ei kun suikaleina vaan.
Jonka jälkeen folionrippeet repii haavoja sormiin.
Oli huultenrajauskynä sitten saanut uuden sinetin. Kynä lähti siitä sinetistä irti, korkki ei.
Haettiin Ikeasta seinäkaappi, jumalauta että oli ollut hauskaa kun paketti oli pistetty sellasilla niiteillä kiinni ja sitten vieri viereen. Eikä olleet tavallisia niittejä, vaan ihan teollisuusniittejä.
Muovipussit, joihin on pakattu jotakin pientä tilpehööriä on ihan saatanan paljon vahvempaa tekoa kuin kaupan muovipussit, ne joihin on tarkoitus laittaa ostokset, vaikka ne jo repeekin jo siinä kassalla.
Sellanen paksukantinen melkein kuin kirja, siis sellainen vihko, joka on fiksusti yksittäispakattu likaantumisen estämiseksi, on niin "nuoltu" kiinni se muovi, et kun yrität repiä sitä irti, saat vihdoin ja viimein vioittuneen ja naarmuisen vihon kouraasi.
Ja yks mikä on ylitse muiden, Valion jäätelöpaketit. Voi tsiisös, siinä on kyllä liimari tiennyt mistä saa palkkansa.

Joo loma loppuu.

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Aamu, joka alkoi vitutuskäyrän nousemisella.

Norjan tapahtumat ovat viikonlopun aikana pyörineet joka mediassa.
Kuka tai mikä saa pään niin sekaisin että pitää toimia lahtarina?
Ymmällään olevat ihmiset ovat tapahtumista kauhuissaan, tottakai.
Eilen luin kuitenkin eräältä palstalta jotakin järkyttävää.
- Tappaja voi saada jopa 21 vuotta vankeutta.

Siis hei.

No joo, olisko se pahempi rangaistus olla hengissä jossakin laitoksessa missä kaikki vihaavat, olisit jatkuvasti eristyksissä. Eihän totä jälliä vois vapaaksi päästää joku lahtais sen kuitenkin. Mutta luulenpa että niin pahasti päästään heilahtanut ottaisi ilomielin ja hymyhuulin puukoniskut vastaan, kokien olevansa se ainut ja oikea "Vapahtaja". Pitäen itseään voittajana puukoniskuista huolimatta.

Vai, olisiko oikeudenmukaisempaa tehdä lakimuutos tämän pöljähtäneen takia ja suorittaa mestaus?
Jolloin tietenkin tämä mestattava pitäisi edelleen itseään voittajana kaikesta huolimatta.

Jos ihminen laitetaan laitokseen tahallisen tappamisen takia, mua ainakin vituttaa maksaa sen elättäminen siellä 4 seinän sisällä, veromarkoistahan, tai noista saatanan euroistahan se on pois.
Ihan sama kun nuoriso/känniläinen urpo/tai heilahtanut aikuinen/ potkii noista dösäkatoksista noi lasit pois niin et jää vaan runko. Mehän niiden korjaus maksetaan veroissa. On se sitten kiva seisoskella dösää odottamassa kun saat lunta ja räntää tuutin täydeltä niskaas, ja sitten kuuleekin jo sen valituksen jopa sen tuhoojan suusta.

Daiju.

Olen miettinyt muutenkin näitä valtion virkamiesten menoja ja kulkemisia.
Täällä meillä Suomessahan ei vissiin hirveesti noita turvamiehiä käytellä, tai sitten ne on vaan niin kovin näkymättömiä.
Silloinen  PM Vanhanenkin se vaan osteli S-marketista perunoita ja leipää. Joku olis voinut vaikka lahdata, ihan oikeesti.
Eletäänkö meillä täällä Suomessa loppujen lopuksi niin, tai olemmeko me tuudittuneet siihen että ei meillä täällä voi tapahtua yhtään mitään. Kyllä mä soisin että veroeuroista menis edes PM turvamiehen palkkaan osa.
Tosin  ministerit asuu omissa oloissaan, eihän niillä ole nk. valtion virka-asuntoja.

Täällä meillähän Kesärannassa oli jo 35 - 40 v sitten hälytykset. Muistan  kun perhetuttavamme oli siellä "talonmiehenä" oli minullakin aika suppea alue missä liikuin siellä. Tenniskentän reunuksilla sain oleskella heidän äkäisen koiransa kanssa. Mutta ei siellä silloinkaan asunut silloinen PM. Tosin, en minäkään kyllä siellä asuisi, jos ei olisi pakko. Ihan kaunis paikka juu, ja tietenkin omilla tavaroilla saisit sisustettua sen miellyttäväksi ja omaksi, mutta siltikin. Ei päärakennus minuun vetoaisi, siihen "talonmiehen" pikkutaloon voisin vaikka muuttaa, se oli niin ihana, onkohan sitä edes enää olemassa. Se oli pieni, mutta siellä oli niin ihana vintti. Ja Eki ja Elli olivat sen laittaneet niin kodikkaaksi. Siellä oli jopa vanha puuhella.
Mutta se päärakennus oli vaan jotenkin niin, sellainen, museomainen, tottakai kun oli asumaton, vain virkakäytössä, ja kokoustiloina. Askeleet kaikui lautalattialla pitkään, ovia jumalattomasti, ja huoneita, sellaisia jotenkin kolkkoja. Siellä olis voinut vaikka kummitella :). Mutta se sauna oli ihan mahtava. Hyvät löylyt, ja hei siihen aikaan oli aika öky juttu, jääkaappi saunan pukuhuoneessa. Siellä oli Aku-Ankka limpparia ja olutta, sitä missä oli etiketissä se iso kultainen 3, mitäs se oli oliko Koff?
 Onkohan mulle jäänyt Kesärannasta takautunut ajatus? Meillähän on  saunan pukuhuoneessa jääkaappi.
Mut anyway, aiheesta eksyneenä niin siis joo, ennen oli turvamiehiä musta tuntuu että enemmän näillä valtion virkaa tekevillä, onko nyt siis vähemmän? Vai oliko ne ennen näkyvinä?


Joo-o heräsin jo valmiiksi vittuuntuneena, migreeniin.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kesäloman viimeinen viikko

Viimeinen viikko siis lähtee, huh huh on ollut nopeatempoinen loma. Ja mitään en ole saanut aikaiseksi, mukamas.

Päivähän lähti käyntiin sillä kun Mandi taas tökki ja nuoleskeli. Ja kun oli saanut meidät hereille, kopsahti itse jälleen kerran untenmaille. Jänniä noi koirat.
Aamukahvin ja aamutupakan jälkeen olikin aika suunnistaa Puotilaan veneostoksille. Tai noutamaan ostettu vene.
Kultsu sillä kävi pyörähtämässä merellä, mutta mun on ikävä kyllä jätettävä omat jalat ihan kuivalle maalle, ei kestä keikkumista, vaikka vene kuulemma on niin vakaa niin vakaa. Juu juu ihan sama.
En mä oikein kyllä tajua tota keräilyvimmaa. Toisaalta, kun pihassa on 4 venettä ja soutuvene, on talvella vähemmän putsattavaa pihassa. HAH. Toiveeni olikin, että josko vaikka Kultsu siirtyis keräilemään vaikka postimerkkejä. Mutta suurempi toiveeni tietenkin olisi, että pihaan jäisi vain yksi merivene  ja soutuvene, saas nähdä kuullaanko hiljaisia toiveitani.

Kaappien siivoamista, pyykkien pesuun laittoa, viikkausta, silitystä, kuivausrummussa tomutusta........
Siitähän se päivä onkin tehty.

Mutta menneellä viikolla joo olin sihteerinä päivän. Kirjoitin, tulostin, lipitin kahvia, papereiden etsintää, päivitystä......
Perse siinä puutui. Ja ahdistui,  paperinpölyn tunkiessa  saatana korviinkin. Ei mun hommaa, ei.
Enkä edes säästynyt perkele paperihaavoilta.

Henryn vaatekaapin päivitystä. Poisheitettävät ja kelpuutettavat....... Tsiisös, miten voi lapsella olla niin vaikeaa luopua jostakin puserosta, vaikka itsekkin bonjaa et se on pieni.
Mutta helvetti pääsi valloilleen vasta siinä vaiheessa kun oltiin ostoksilla. Tottahan poisheitettyjen vaatteiden tilalle on ostettava uudet.
- nihkeä iho, paha vaihtaa vaatteita
- taasko mun pitää koittaa
- taasko pitää ottaa pois
- ei enää kokeiltavia vaatteita
Viimeisenä oljenkortena, en mä tarvii....
Luojan kiitos pääsin pois sovituskopista ja Kultsun pistin sinne tilalle. Olin itse jo siinä vaiheessa lähdössä ihan mielelläni istumaan Avensikseen ja kääntää keulan kohti kotia.

Noh käytiin syömässä, ajattelin et jos se vaikka helpottais. Mut väärässä olin. Ruokaa oli liikaa, ja alkupalaan oli mennyt liikaa juustoa, kokkeli oli lämmintä, kun kannusta ei valitettavasti pojan lasiin tipahtanut yhtään jääpalaa.
Jep jep.

Toisten vielä syödessä pyysin tylysti laskun, maksoin pois ja se oli sitten siinä.
Avensikseen ja himaan, kaikki yltiö-iso-kyrpä-otsassa, negatiivisin merkein.
Pojalla vissiin murkkuikä painaa päälle.

Noh, ajattelinkin sitten nyt tulevalla viikolla vielä poiketa itsekseni ostoksilla, jäi meinaan käymättä tietyt kaupat.
Kas kummaa.

Mut hei tässä Mandi tutustuu maalla tulevaan koitokseensa.



Tosin sanoinkin että hankin itselleni prätkän ja pistän Mandin kyytiin, sellaset ressulasit silmille, ja menoksi.
Ehkäpä joskus sen teenkin, en pitäis yhtään ihmeenä.

tiistai 19. heinäkuuta 2011

EI TERVE

EI TERVE

Kaikkeen sitä törmää nykyään. Siis joo mähän olen suvaitsevainen aika pitkälle. Mutta oikeesti nyt on tilanne sellanen, et nyt saa pidättää nauruaan, ja välillä vähän jo vittuuntuakin.
Ai miksikö.

Noh, mulla oli tuossa joku aika sitten myynnissä reisisaappaat.
Ei siinä mitään ihan ok et niistä on kiinnostuneina soiteltu ja viestitelty. Mut jotkut vaan menee liian pitkälle.
- saisko kuvia saappaat jalassa?
- olisko sulla mitään muuta samansuuntaista myynnissä?
- ei sulla sattuis olemaan pitkiä nahkakäsineitä?
- et sä vois kuvata niitä kenkiä nahkahameen kanssa?
- voisitko sitä ja tuota ja noin?????

Voi tsiisös.

Juu ei se tarkoita sitä et jos omistaa kyseiset kengät, on joku maksullinen horatsu. Tai ilmainen.
Meillä oli oikeesti Kultsun kanssa tosi hauskaa kun luettiin viestejä.
- ethän vaan kerro miehelles, et mä pidän  naisten vaatteista, tai naisten kengistä.
Juu enpä tietenkään.

Siis joo oikeesti jokainen on mikä on ja mieltymykset on kaikilla omansa, mut hei jos menee liian pitkälle, sit ei mun ymmärrys enää riitä.
Jos mä myyn reisisaappaat se on siinä. Mä myyn vaan ne vitun saappaat enkä itseäni tai kuvia ne jalassa. Paitsi joo voinhan vaikka myydäkkin,  kun kuva on otettu vain kintuista ja saappaista, ei muualta, ja jos vaikka maksat etukäteen. So.
Se on kauppatapahtuma, vain saappaista. Ei mulla ole siihen saapaspakettiin lisänä kettinkejä tai liukuvoiteita.
Tai reijitettyjä nahkahousuja.
Ihan sama kun menet kauppaan ja ostat vaikka läskiä, siis vaan läskiä sen kilon, et sä siihen saa sitä lihaa.

Hyi helvetti oikeesti alkoi kuvotus nousemaan pikkuhiljaa. Netti on jumalauta pullollaan jotain saatanan reisisaappaita myynnissä yksityisillä, saakohan nekin tollasia ehdotuksia.
Saappaat, thats it. Jos haluat ostaa ne, maksat ja saat paketin.
Tietenkin siellä nyt joku "fiksu" sanoo, mitäs menet myymään "tollasia", siitäs sait.
Juu, no ihan sama jos sä vaikka myyt "huutonetissä" omia rintsikoitas, tai pitkiä kalsareitas. Tai vaikka vaan omia kenkiäs, ihan sama kauppatapahtuma.

Tästä pääsenkin seuraavaan aiheeseen-----------

Jos tai siis kun mulla on jalassa nahkahousut ja menen vaikka kauppaan, saa katseita, inhoavia, sääliviä, ja tyylin hyi nostan nokkaa silläkin uhalla että kävelen lihatiskiä päin, (sekin on nähty).
Jos nahkahame sattumoisin osuu jonkun kanssakulkijan silmiin voi tsiisös............
Entäs jos sulla vaikka onkin nahkahame, nahkaliivi, ja piikkarit.
Arvata saattaa mitä ajatellaan.

Mikä saa ihmiset lokeroimaan vaatteiden perusteella toiset. Leikitäämpä nyt leikkiä. Kaikki vaatetukset mitä tulee mieleen, kerron ja kerron mös sen minkälainen ihminen sitä kantaa.

Pukupäällä, kravaatti kaulassa, mies, puhelin kädessä, ja ajaa mielellään vielä audia mersua tai volvoa------- persaukinen, jolla velkaa, ja joka on ehkä joku pikku pomo, mutta luultavasti luulee olevansa isompi herra, tai  onkin työtön joka tuli juuri työhaastattelusta, aamulla koeajoon hakemansa auton kanssa ja nyt on kiire hakea six-pack, ja palauttaa koeajolla ollut auto takaisin, kun se ei ollutkaan oikeein miellyttävä.
Tosin on myös ihan oikeita pukumiehiäkin.

Nainen, jolla Helly Hansenin jotkut vaatteet, keskellä päivää kaupassa, mielellään pari lasta mukana, kovin kiireisen oloinen---------- työtön, joka on ostanut kirppikseltä löytöhintaan kyseisen asusteen, tai tilannut netistä ja maksaa osamaksulla,  tai kotiäiti, joka joutuu jokatapauksessa tinkimään sitten vaikka niistä lasten pienistä ilonaiheista tikkareista.,  ja isi tulee sitten joskus sieltä työmatkalta, jos tulee, tai sitten pitää käydä katsomassa siellä "työ-leirillä" vkl.

Nuori tyttö tai poika, jolla viimesen päälle muotikamppeet. Joutuu ehkäpä kuitenkin jokapäivä taistelemaan ettei tarvii kuunnella äidin ja isin tappelua ja väittelyä, rahasta tai veloista.

Joo ja sitten tulee tietenkin nämä horatsut. Liian avonainen kaula-aukko, nahkaa, saumasukat,..........

Niin joo sitten on nää "pahat pahat saatananpalvojat" tummaa vaatetta, tummaa meikkiä, tummaa tukkaa, tummaa tummaa.....

Ai niin ne fleece-takkiset keski-ikäiset naiset, siivooja, tai keittiöapulainen, juu-u. Niillä voi toki olla myös vaikka verkkaritakki myös, ja vaikka jotkut sellaset pöksyt, sellaset liukasta kangasta olevat. Juu tai sit ne on työttömiä.

Ai niin ja ne miehet, joilla on verkkaritakki ja lippis, ne on ainakin työttömiä ja istuu vaan kotona ja juo kaljaa. Alkon vakiasiakkaita siis.

Niin juu ja kaikki miehet joilla on rakentajien takki, siinä voi lukea jotakin tai sitten ei mutta sellanen neon vihreä kuitenkin, ne on kaikki virolaisia.

Tai mies joka on kalju, ja sellanen plösö, joka vetää sitä kaljamahaansa sisään niin että pahaa tekee, on tietenkin juoppo, joka luulee olevansa fiksu, luultavasti on heikkohermoinen, ja hermostuu ja vetää turpaan jokaista joka vähän vastaan sanoo. Niin joo ja yleensä niillä on verkkarit tai salihousut, adidas tai umbro.

Voi ja onhan noita.


Mutta ajatelkaas, kaikki ei ole noin.
Raksareiskoja on myös suomalaisia. Pukupäällisiä miehiä on fiksuja kohteliaita ja ammattinsa osaavia, ja oikeasti pomoja. Helly Hansenin vaatteita kantava äiti on menossa luultavasti iltavuoroon ja lapsilla ei ole karkkipäivä, tai sitten on kotiäiti, jolla sattumoisin on kiire valmistaa se ruoka ennen kun se raksareiska tulee kotiin.
Alkon vakiasiakkaat voi olla vaikka ihan kuka tahansa. SE lippispäinen vanhempi herra on ehkäpä jo eläköitynyt leski, joka hakee alkosta sen iltahömpsypullon. Käy ehkä baarissa, mutta menee kotiin ja huokailee ja ikävöi vaimoaan.
Keski-ikäinen nainen, jolla on fleecetakki ja joka on ehkä unohtanut kammata hiuksiaan niiden paplareiden jälkeen, voi olla vaikka kaupan myyjä, vaikka anttilan verhopuolella. Tai voi olla siistijä, laitsari, työtön, ruokapalvelun ammattilainen, tai voi olla vaikka jopa opettaja. Paha tumma voi olla vaikka sairaanhoitaja. Nuori tyttö tai poika on luultavasti sen takia muodin orja, kun nykyään ei vaan sovellu joukkoon jos on erilainen.

Pistääkö miettimään.????

Ajatelkaa kuinka erilaisia mielikuvia saadaan. Ja kuinka me luodaan erilaisia mielikuvia.

Nää mun "seksiostajat"" luultavasti" on ihan mukavia, perheenäitejä tai isiä, ne vaan välillä haluu jotain muutakin, mutta multa on turha pyytää niitä.

Ammatit on toinen mistä luodaan mielikuvia.

Poliisi on ihan mulkku siviilissäkin.
Lääkäri taas on luultavasti juoppo, kun on raskas duuni, niinkuin taksikuskitkin, juu-u juoppoja.
Maalarit on kans juoppoja. Muusikot panee kaikkea ja kaikkia, kun sitten nais-solistit antaa aina, ja jos ei anna se on tietenkin horatsu.
Sairaanhoitajat on ihan kikkeliotsaisia koko ajan joten ne on kotonakin ylirasittuneita ja kaappijuoppoja. Siivoojat on elämäänsä kyllästyneitä, ja ne vetää kaljaa, ei viinaa. Palomiehet sitten luulee olevansa tosi hyviä kaikessa. Ja katsastusmiehet ne vasta mulkkuja onkin, kotonakin. Puolustusvoimien henkilöstö on ihan loppuunpalanutta porukkaa, joten ne komentaa himassakin. Eläkeläiset valittaa aina kaikesta, ja kyttää naapureita.
Nuoriso tappelee ja varastaa, ei osaa käyttäytyä. Opiskelijat vaan vetää ....
Kassaneidit luetaan kans samaan kastiin tarjoilijoiden ja nais-solistien kanssa. Ja joo baarimestarithan te tiedättekin.

Noin ne mielikuvat kulkee ja liikkuu. Kaikkea yleistetään.

Muistakaa, ennen kun älähdätte, nämä ovat yleisiä mielipiteitä joita kanssaihmisten suusta kuulee.

Näin me ollaan erilaisia, huomaatteko sen näkee jo ammatista tai vaatetuksesta. Heh.  Mutta jos Y K S I  tekee jotakin, on sen kaikki tehnyt. Jos yksi poliisi on mulkku, niin kaikki on. Jos yksi katsastusmies ei päästä sun vanhaa datsunia läpi katsastuksesta, vaikka se just pysyykin konttorin pihalle asti kasassa,niin automaattisesti ne muutkin on täysiä persereikiä.
Tai se yks bemari kuski ajelee miten sattuu, on kaikki bemarikuskit itseään täynnä.

Ai vittu, että tää elämä on mukavaa.

Mitähän seuravat myynti-ilmoitukset poikivat?

Joku voi tykätä olla perverssi vaikka tuon pyöreän lasipöydän suhteen.





. MUT SILTIKIN

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kesäiset pakkopuuhat, mistä ne tulee

Illat menee turhan pitkiksi näin kesäisin. Muutama uneton yö taas takana ja paikat huutaa hoosiannaa.......
Tosin voi olla eilisellä osuutta asiaan. Iltasella naapurin kanssa istuskeltiin, -vain röökille. Kuinkas sitten kävikään? Jep, muutama olut, Kultsu veti kunnioitettavasti alkoholitonta, paljon röökiä, hauskuutta, ja kello oli jo yli 1 kun päästiin makuuhuoneen puolelle. Siinä sitten kolme tuntia vielä pyörimistä ennen kuin edes haukotus hiipi. Noh, tulihan siinä sitten saatua unta palloon sen jälkeen kun Kultsu lähti töihin, sentään tunti. Jihuu.
Eli olettaa voi että päivä on ollut täynnä päänsärkyä ja yleistä huonoa happea.

Päivä kerkisi vaihtumaan pariin otteeseen tuota edellistä kirjoittaessa.
Päänsärky ja huóno happi se vaan jatkuu, tänään ei niin paha, mutta tarpeeksi kuitenkin. Tänään on siis saanut makuuhuone uuden ilmeen kalustuksen vaihdon myötä, ihan niinkuin kodinhoitohuone, pukuhuone ja takkahuonekkin, siitähän kirjoitin vissiin viimeviikolla jo, vai hmmmm...
Kukat saivat uudet paikkansa, ja jopa uudet lintuhäkkinsä, ihan on kivan näköisiä noissa lintuhäkeissä, mutta ihan v i t u n vaikea vaihtaa mullat ja vaihtaa kukat isompiin ruukkuihin, joten annoinkin noille kahdelle vain elvytystä. Ja uuden paikan.
En siis suosittele tunkemaan juorua lintuhäkkiin, enkä myöskään, mikähän toi nyt olikaan toi toinen, joku kiertävä jokatapauksessa. Mä kun en halua enää laittaa seinää kiertämään enää mitään kukkia, aikoinaan saatana lähti rappauksetkin seinistä kun piti irrotella.

Noh, ajattelin etä rauhoitan olohuoneen tietokonevapaaksi alueeksi, mutta jo sinne sitten piti yksi läppäri raahata. Ei hyvä. Täällä takkahuoneessa on oiva paikka läpsyttää läppärin kanssa, rauhassa saa olla täällä toisessa siivessä kun muut on olohuoneessa, tai ruokailuhuoneessa. Ja musiikkia voi kuunnella ihan mitä haluaa, kun olet yksin täällä. Aaah..........

Huomenna olis varmaan pakkorako siirtyä ruokailuhuoneen kimppuun. Siinä ei onneksi tarvi paljon tehdä. Tosin olen etsiskellyt isompaa ruokapöytää, Kultsu lupasi sen tehdä, mutta, vähän tuntuu olevan nihkeetä se tekeminen. Eik se niin ole että suutarin lapset kulkee ilman kenkiä?
Joten ehkäpä mun pitää raahata perseeni jonnekkin kauppaan ja käydä katsomassa tarjonta, tai ehkä useampaan kauppaan....
Mut kun en halua mitään vakio-pöytää. Sepä se, kun en oikein tiedä vielä minkälaista pöytää haen. Isoa jokatapauksessa. Vituttaa ihan oikeasti kun on herkkuilta ja jos on enemmän väkeä ei 195 pitkään mene paljon kamaa juomineen.
Kultsu tosin tänään teki noita ikkunasmyygejä, koko päivän.  Ne kun vaan on oltava ennen Isoherran tarkastusta.
Onneksi Kultsu on lomalla, voi vaikka aloittaa jo 5.00 päivän, mä heilutan kyllä ruoskaa vaikka jo 4.00.
Ja jaksan vaikka koko päivän paukuttaa tasasen tappavaan tahtiin ruoskaa. *.*

Päätin jättää ulkohommat pikkasen kesken, siis istutukset. Tarha-alpit pitäis siirtää punaisten pensaiden alta pois mutta kun ne kukkii niin kovin hienosti vielä, ne tarha-alpit.
Ne kyllä jaksaa odottaa, että olen saanut vaihdettua sisätilat jälleen kerran mieleisekseni.
Mikähän siinä onkaan että koskaan ei ole sisustus hyvä?

Ai niin arvatkaas, arvatkaas.
Se seinävaate sai kuin saikin ne kehykset eilen ympärilleen, ja jopa pääsi jo omalle paikalleenkin. Otanpa fotaria kun pääsen tästä liikkeelle. Täällä on ihan saatanan vaaralliset tuolit, täällä takkahuoneessa. Sika mukavat istua,  vaikka ehkä ei näytä siltä, mutta näihin on aikoinaan jumittuneet eräät vieraatkin aika vaarallisesti.

Noh tämä tässä taas.






Tässä tämä on, tai osa siitä.
Onko paha?

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Puutarhahommia punaisin pensain.

Lomaviikko II.
Pihalla paljon oltu iltaisin, silloin on viileämpää. Päivällä olis monistellen lähtenyt taju, jos olis pihahommeloisia tehnyt. Päivällä sitten voikin räjäyttää huoneet kerrallaan taas jälleen kerran uuteen uskoon. Kodinhoitohuone, saunan pukuhuone ja takkahuone onkin jo saaneet uuden ilmeen kalustuksen myötä.
Seuraavana olis sitten ison makuuhuoneen vuoro. Ja siitä pikkuhiljaa Henryn makuuhuoneeseen, mummun kämppään,  olohuone ja ruokailuhuone.  Makuuhuoneiden käytävät saa olla ihan koskematta samaten kuin sisääntulokäytävä myös.
Pikkuvessa haluais ilmiselvästi myös jotain kivaa vaihtelua.

No mut joo kuitenkin, pihalle on saapunut punaista, punaista, punaista.....
Punaisia pensaita on istutettu ja lisää istutetaan.
Hankin keväällä ne mahtavan kokoiset elefanttiheinät, kas kummaa, ne kasvaa edelleen. Siirto täytyy suorittaa niillekin piakkoin. Jännä juttu kun mukamas mikään ei ole oikella paikallaan, vaikka kuinka mallaat. Muutaman päivän kuluttua huomaat, että joo toi olis sittenkin pitänyt laittaa johonkin muualle.
Mut voi helvetti että on mäkäräiset mollanneet, tietäähän sen, kun tongit maata, sitä enemmän elukoita pyörii. Ai saatana sentään, onneksi on linimenttiä mitä tunkee itseensä.

Mandi on nauttinut kun on ollut meidän kanssa iltaisin ulkona.
Makoilee omalla peitollaan ja pyydystää hyttysiä, reppana vaan kun on hädissään joskus välillä kun näkee vaan yhdellä silmällä, mutta hienosti on mennyt.

Kurkkuja on syöty kasviksesta, on ne vaan mahtavan makuisia. Hmmm.
Aivan eri maku kuin kaupan hyllyltä ostettu.
Basilikaa ja rakuunaa on kuivattu, ai niin ja kun kävin äitin luona, otin sieltä ruohosipulia, kun omat delas, ja istutin sitä kasviksen nurkkaan, sitäkin on kuivattu.
On se vaan mukavaa, onhan niissä oma hommansa, tietenkin sen ajan vois kuluttaa muullakin tavoin, mutta usko tai älä, se vaan on nautinto, kun huomaat että sä saat satoa ja osaat kasvattaa.
Ja chili pukkaa satoa niin että vatsa valittaa. :)

Kultsu aloittaa loman ensi viikolla, jihuu, saadaan yhteistä aikaa.
Henry olikin tuossa Ruokolahdella viime viikon, tais olla aika rankka reissu, luulisin.

Hei mut nyt, mun täytyy ottaa sisäkukat käsittelyyn, otan pois amppeleista, jos saan, ja pistän rautaisiin kukka-telineisiin.

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Nettisurffailun tulos

Tässäpä olen aikaani kuluttanut tänä aamuna surffaillen, ennen kuin aloitan must-duunit tälle päivälle. Eilinen oli myös näitä must-menoja. Tänään on tosin tiedossa vain must-duuneja siihen asti kun Kultsu tulee kotiin töistä, jolloin sitten olis shoppailukeikkaa. Kas kun tuntui heti paremmalta, kun vaihdoin "tietokonetyöskentelylasit" nenälleni, ihmettelinkin miksi näppis ja teksti näyttää niin sumealta. Heh....

No mut anyway....
Kauhulla lueskelin taas kuinka jossakin tuolla, Suomessa, on pikkukundit kiduttaneet siilin hengiltä, 2 sakemannia on raadellut yhden koiran hengiltä, täältä "kulmilta" löytynyt jätesäkkiruumis, pikkutyttöön on käynyt metsästyskoira kiinni....

Puolustuskyvyttömiä tapetaan joko ihmisen toimesta, tai "lemmikkieläimet" repii toisen hengiltä. Mitä helvettiä tää on. Oikeesti.
Mitä liikkuu 15 v kundin päässä, joka potkii siiliä? Ei siellä sahajauhoissa paljon liiku mikään, vai onko kusi turvottanut sahajauhot massaksi, joka löllyy kopassa?
Entäs lemmikin omistajat, jotka hankkivat egoa pönkittääkseen mahtavan verikoiran, joka sitten tappaa?
Mitä liikkuu lemmikin omistajan päässä? Remmi viuhuu koiran korvien juuressa, niinkö?
Juu niinhän siitä saadaankin kitkettyä pois kaikki vihamielisyys. Pitäis viuhuttaa omistajankin korvien vierssä remmiä.

Kylillä on lauantaista asti liikkunut huhuja jätesäkkimurhaajasta. Ei vittu, oikeesti. Pelkoa kauhua kylvetään omilla arvailuilla ja - enhän mä tiedä, mutta kuulin..olisko sitten... - jutuilla, joihin lisätään sopivia lisämausteita riippuen kuulijasta, ja hänen tavastaan jatkaa leviteltyä juorua.
Joo on se kauheaa, järkyttävää jos löytää jonkun murhattuna, menehtyneenä, en tarkoita sitä. Sitä joutuu mielensä sopukoista torjumaan keinolla millä hyvänsä vuosikausia, ja onnistuuko koskaan unohtamaan, luultavasti ei.
Tarkoitan nimen omaan sitä, että jutut liikkuu ja jutut muuttuu.
Miksi ihmisellä on tarvetta lähteä märehtimään asioita, kääntää ja vääntää. Loppujen lopuksi sekoittaa koko asia niin että se koko juttu on saanut ihan toisen merkityksen.
Kysyn vaan *.* ihmeissäni.

Tänään Tyttäreni menee tatuointisedän juttusille, sopiakseen hakkausaikaa. Meillähän Kultsun kanssa jo on päätetty milloin meillä on hakkaukset. Tyttäreni aika on vielä avoin, toivottavasti saa vaikka samalle päivälle kuin mitä meillä on. Tämä on Tyttäreni ensimmäinen tatuointi. Saas nähdä, jääkö koukkuun.
Meille Kultsun kanssa puuha on jo tuttua vuosien takaa. Silti aina vuosien myötä tulee uudelleen himo ottaa taas uusi kuva. En tarkoita mitään kokovartalokuvaa. Sinne tänne ripoteltuna hyvällä maulla.
No nyt siellä joku välittömästi miettii voiko olla hyvällä maulla otettuja.
Jep kyllä  voi.
Tatuointi on niinkuin korut. Jotkut tykkää koristella itsensä killuttimilla ja vermeillä, jotka sitten tartuu hiuksiin ja vaatteisiin....ja häviää jonnekkin kun kännipäissäs ryvet, eikä tarvii olla edes känissä kun ne voi hukkua.
Tatska ei tartu, eikä häviä.

Eräs juttu takertui mieleni sopukoihin jo aiemmin, mutta päätin nyt kirjoittaa aiheesta, kun huomasin että netissä ollutta  juttua oli päivitetty "päätöksen" osalta.
En siis halunnut kirjoittaa ns. keskeneräisen jutun perusteella. Vaikkakin kyseessä on vuosikaisia "pinnalla" ollut aihe.
En lähde tarkemmin erottelemaan mistä jutusta on kyse, näitä juttuja sattuu luultavasti jokaiselle elämänsä aikana, isoja tai pieniä, mutta sattuu kuitenkin.
Miksi ihmiset ei vaadi lupauksia paperille? Kuinka voi luottaa täysin tuntemattomaan ihmiseen?
Jos luotat sokeasti puhuttuihin lupauksiin, ja jos vielä pelissä on esimerkiksi maksettu "yksityiseltä ostettu tavara", luulis jo oman järjen sanovan että varovaisuutta mukaan. Tai jos teetät esimerkiksi jonkun työn, vaivaudu nyt herran tähden kirjoittamaan ylös kaikki sovitut asiat. Tosi on että ei voi luottaa edes oikeastaan "laillistettuihin" tai ammattitaitoiseksi itseään väittävän palveluun tai työn jälkeen välttämättä.
Tai siihen että sopimukset pitävät, paha on kitistä ja kiukutella jos ei ole paperilla mitään, nykypäivänä.
Monet asiat olis helpommin ratkaistavissa, jos olis se paperi missä lukeekin jotakin, ja sopijaosapuolet.
Ja jos on epäselvyyksiä, eikö se suu ole helppo avata ja kysyä?

No just joo. Tämä tästä.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Lomapäivän vitutus-käyrä

Oikeesti tää on ihan perseestä, ja syvältä.
Tänä vuonna olen odottanut lomaani hurjasti, ihan tuon käteni takia. Ja hyvin ansaitulla lomalla olis kiva nukkua vähän pisempään. Niin jo voi helvetti, tänä aamuna, ensimmäisenä virallisena lomapäivänä sitten pitää herätä saatana jo 4.20.
Ei helvetin kuustoista. Ymmärtäisin jos olis ollut pakko, mutta ei.

Tiskikoneen korjaaja kävi, vaihtoi juoksuputken, kun se paska irtoaa aina pesun aikana. Tyyppivika. Alle 2 v kone. Ja merkki oli tietenkin se.... hiljainen, 6th sense..... se mikä mainos on niin hieno, kaunis nainen, missä nainen liihottelee..... Toinen pettymys jo kyseessä olevalta tuotemerkiltä. Ei siis  tule meille enää, kun kaikki loputkin koneet ko merkkiä laukee. Voivat mennä piankin, mut voivat yllättää ja kestää, kestää, kestää.... Täytyy katsella muita rosteripintaisia merkkejä ja vaihtaa kaikki kerralla. Astianpesukone, kylmiö, jääkaappi, pakastin, kuivausrumpu, pyykkikone.
Mutta toisaalta, musta on tullut nyt aika miellyttävästi esiin myös kodinkoneissa.
Punainen meillä on jo ollutkin, koko keittiökaapisto oli punainen, se oli hyvä ja miellyttävä silmään, ja olenkin aika katkera kun se purettiin pois. On tosin punaista muuten sisustuksessa. Että ei mun kokonaan siitä pitänyt luopua.

Punaisesta tulikin mieleeni, päätettiin Kultsun kanssa tehdä punainen puutarha. Vain nämä vihreät jätetään mitä jo on, päärynät, tuijat, hevoskastanja, ja suurimman osan aikaa särkynyt sydän. Loput hankitaan punaista, alku on jo aika hyvä.
Eilen Plantagenissa meillä oli vain punaista ostoskärryssä. :)

Vittu kun toi Mandi saa mulla kyllä vielä joku kaunis päivä paskat housuun. Oli tässä vieressä melkein unessa kun yht`äkkiä hirvee älämölö ja hyppäs alas sohvalta. Muka ulkona liikkui joku, tai sitten tuossa eteisen käytävässä taas joku yliluonnollinen. Mut kun se reppana rassukka ei näe sillä toisella mikro-silmällään, niin ei tarvi kun puun oksa heilahtaa, niin se kuvitelee et sieltä joku taas tulee....... ja vie mamman.

Nyt olis startattava ja vietävä äiti kauppaan. Vein äitille keväällä kurkun taimen, kun niitä tuli aika runsaasti kylvettyä. Äitillä on ollut taimi kasvamassa parvekkeella. Ja nyt soitti aamulla, josko hän vois ottaa sen kurkun jo pois kun se on niin iso !!!!
Ei se aina tarvi olla kasvihuone missä kasvattaa jotakin,  kunhan vaan lämpöä riittää.
Kasviksesssa on se huono puoli oikeastaan vain, et jos ei ole kastelujärjestelmää, joskus saattaa päivän aikana jo vedet haihtua, ja nopea elvytys onkin paikallaan. Onneksi on saanut vielä pelastettua näin kuivina ja kuumina päivinä.

Hei ja hulinaa.

Loma....
Nyt on rauhaa keskittyä toiseen ulottuvuuteen.

Hei Rakas Tyttäreni, toivon hyviä työpäiviä. Paluu arkeen on alkanut, kaikin puolin.