keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kesäkuumat sekoittaa

Siis niin oikeesti. Mähän en ole koskaan ollut mikään "prinsessa-tyttö vaaleanpunaisine unelmineen", mutta nyt poksahti.
Ja siis syytän tästä pelkästään kuumuutta, joka on saanut hermoni äärimmilleen, piukkaan pakkautumaan aivokoppani sopukoihin.
Ja tuo aiheuttaa ilmiselvästi pinkki-kauden.
Se hiipi varovasti ensin vaatteisiin, jonka jälkeen alkoi pesiytymään kaikkiin muihin tavaroihin. Ensin ihan pieninä pilkkuina ja sitten leviten kuin yllättäen isompina alueina.
Tämä on hieman verrattavissa oranssiin kauteeni. Tosin sitä kestää kyllä vieläkin. Mustalla sohvalla oranssi on aika mahtava väri. Ja mustalla seinällä mustapohjainen oranssi "verho", joka on muunnettu seinävaatteeksi kehyksiin. Tosin siiä on pingottamista vielä ison kokonsa vuoksi. Kunhan se saa paikkansa seinältämme, otanpa kuvan ja jaan sen kanssanne.
Ehkäpä, kun lomani alkaa saan keskittyä siihen kunnolla, keskeytyksettä, jolloin se on huomattavasti helpompi saada aisoihin kerralla.

Pinkkiin palatakseni.
Pinkki löysi tiensä ensin Kultsun minulle ostaman puhelimen muodossa.
Pinkki läppäri saapui muistaakseni toissapäivänä, olohuoneen sohvalle.
Toissapäivänä pinkki toppi saapui vaatekaapista kuin yllättäen verhoamaan ylävartaloani.
Omasta mielestäni viimeviikolla ostin / tilasin luonnonvalkean mekon, joka olikin haalea pinkki. Ja sitäkin oli tarjolla kyseisessä kaupassa, mutta ohitin sen huomiotta, koska oikeastaan halusin oikeasti keltaisen mekon, mutta muistini syövereistä en osaa varmasti sanoa, olenko ihan oikeasti sitten päättänyt  kuitenkin tilata tuon haalean pinkin mekon, luultavasti. Kuinka ollakkaan vaatekaappia katsellessani huomasin että viime kesänähän  ostin pinkin kukallisen pitkän juhlamekon. Pinkki on siis jo vuosi sitten hiipinyt takaraivolleni. Mutta vaikka pinkki on löytänyt nyt tiensä myös minun elämääni, vannon oikeasti, että ikinä ei pinkkejä verhoja talomme ikkunoihin tule, eikä kyllä pitsihöpötyksiäkään. Sitten läheiseni voi viedä minut jo hoitoon suljetulle osastolle vaikka muutamaksi viikoksi.

Lomaan olisi vielä tehtävä pari duunipäivää. Onneksi päivät ovat helppoja. Tämä kuumuus joka on saapunut taas "riesaksemme" ahdistaa töissä. Väsyttää ja vituttaa. Oikeasti. Sääliksi käy Kultsua kun ulkona paahtaa kova kuumuus ja elementit on vaan pistettävä kiinni, vaikka kaikki 45.
Lomani alku menee joidenkin kotitöiden parissa. Niiden pakollisten sellaisten, ja nyt kävi vielä niin että Kultsun loma alkaakin vasta myöhemmi. Yhteistä lomaa ei siis paljon ole.

Olen katsastellut hirsitalopaketteja vanhalle torpalle, Ähtärin Peränteelle. Jos tilais valmiin paketin avaimet käteen periaatteella, ei tarvis oikeasti itse pahemmin miettiä.
Mutta kun siinäkin on ongelmansa, minä haluan sellaisen ja Kultsu tuollaisen......
Toki luulisin että päästään yhteisymmärrykseen. Päästiinhän tästäkin talosta, Kultsu meni rullamitan kanssa, ja minä piirsin.
Ainoa kriteeri molemmilla oli - isot huoneet. Nykyisissä talopaketeissa on aika pienet huoneet. Tosin väliseiniä siirretään ja sitä rataa, mutta, pitkästä tavarasta itse tehtynä ja suunniteltuna saimme ihan takuuvarmasti halvemmalla tämän kämpän kuin jos talopakettifirmaan olisimme kallistuneet.

No mutta hei. Tämä tästä. Ai niin pakko kehua, kasvihuoneessa chilit kasvaa huminalla.  Suklaakakku siihen chiliä suoraan kasvihuoneesta. Ai nannaaaaaaaa.
Tai niinkuin me tehtiin tuossa joku aika sitten, suklaata ja valkosipulia, suklaata ja oliiveja mustia ja vihreitä paprikatäytteisiä, punaviiniä. Voi tauti, taidanpa järkätä viikonloppuna kyseisen illan alkaahan mulla L O M A.
Kurkut on maukkaita taas suoraan kasvihuoneesta. Kuin myös salaatit, ja yrtit. Oli hyvä investointi nuo molemmat kasvihuoneet. Suosittelen muillekkin. Tuoretta tavaraa kesäisin pöytään, ja mieli lepää.

Se on moro.

2 kommenttia:

  1. Samis :) Ihme etten oo vielä kissaa värjännyt pinkiksi (hiusten värjäys kokopinkiksi ollut jo aika lähellä :D) Saako tiedustella mistä löysit pinkin läppärin? Koitin tässä googlettaa muttei löytynyt... tietty voihan sitä itekkin päällystää sen pinkillä suojakalvolla (esim http://designskins.fi/) mut ainahan valmiiksi pinkkikin kelpaisi.

    VastaaPoista
  2. Hankin miniläppärin koko-kansan-marketista, Anttilasta, HP.Miniläppäri, ihan käyttökelpoinen vekotin. Oli joku tyrkkytarjous, tyyliin shokkihinta... Pinkki kauteni on jatkunut Samsungin digikameran muodossa.
    Mienkähän olen missannut tämän kommentin????
    Suo anteeksi

    VastaaPoista