tiistai 21. kesäkuuta 2011

Purkautumiskeino tämäkin

Kasvihuoneessa taas vietetty aikaa, kas kummaa kun mä viihdyn nimenomaan siellä missä on tomaatit ja yrtit. Siellä on mahtava tuoksu. Yrtit kun revit kuivattavaksi, tulee tuoksu niin ihaaanaaaa....
Toisessa kasviksessa onkin salaatit  ja kurkut. Joku voi fiksuna kysyä miksi salaatit on kasviksessa - siksi kun täällä ikävä kyllä kulkee naapurien kissat kuseksimassa ja paskomassa. Aikoinaan silloin 10 v sitten kissat kuseksi meidän kengät kun oltiin jätetty ne terassille. Haju oli järkyttävä kun seuraavan kerran pistit kengät jalkaan ja otit pois kintuistas, taju meinas lähteä. Kuseksivat  farkkujen lahkeet kun ne oli terassin kaiteella, onneksi sain vihkimaton pelastettua niiltä ronteilta. Muut matot sitten menikin. Paska homma.
Jengi ottaa kissoja, mut sit antaa niiden elää ulkona päivästä toiseen, ja luonnon armoilla, ei vaan tajua. Joku kerran sanoi et kissa kuuluu luontoon - vastasin tietenkin - no minkä vitun takia sitten olet ottanut kissoja??????

Naapurissa on kissa, jota pidetään juoksunarussa, tai sitten sisällä. Tai samaan aikaan ovat kaikki ulkona. Huolehtivat siitä kuin lapsesta.
Ja sitä paitsi, täällä on ihan helvetisti supikoiria, yks syksy oli grillikatoksen edusta kansoitettu supikoirilla, oli ne vaan hauskoja.
Ja onhan täällä näkynyt ilveksen jälkiä, kettuja näkyy, kärppä pyöri etupihalla pari vuotta sitten, ja äkäisiä metsoja ja fasaaneja. Jännä kyllä vaikka tästä meiltä ei ole kylän keskustaan kun 3,5 km, mutta tässä on niin hienosti metsää ympärillä. Ei tulis oikeesti mieleenkään päästää kissaa itsekseen pihalle päiviksi, kun metsän eläimet pyörii ympärillä. Noh ei meillä edes ole kissaa, mut silti.

Tällä viikolla siis juhannus. Onneksi lyhyt työviikko. Nyt alkaa jo pikkuhiljaa odottamaan oikeasti lomaa.
38 arkipäivää... viikonloput lisänä.
Olen joskus aikoinaan pitänyt kaikki 38 putkeen, se oli aika mahtava loma.
Mutta mielellään sitä töihin jo menikin.
Nyt pätkinkin lomaani, 4 vko nyt heinäkuussa, ja loput sitten syssyllä, joulun välipäivinä, keväällä.....

Huomasin tuossa juurikin tänään, että taas on naarmuja ilmestynyt autoon. Vittu ihan oikeesti, kuka saa kiksejä siitä et naarmuttaa jonkun autoa?
Vuosia sitten oli Toyota verso, joka sai joka helvetin päivä eräällä parkkipaikalla naarmun kylkeensä.
Toyota Avensis, se pulla malli, sai myös naarmuja samalla parkkiksella. Tämä uusi Avensis on nyt kohteena. Olen ilmeisesti aiheuttanut jollekkin kanssakulkijalleni joskus mielipahaa ja nyt saan koston siitä.
Naarmut eivät ole hurjan isoja, mutta erottuvat. Noh, auto vaihtoon, tai Kultsu saa ottaa minun avensiksen itselleen, ja myyköön oman avensiksensa pois.
Ja sitäpaitsi, viimeaikoina on tullut napattua parit parkkisakot. Hyvinkäällä. Siellä on parkkipirkkojen virkistysrahasto vähissä, kun vainoavat minua. Sairaalan pihalla vielä. Voi helvetti. Ensimmäisellä kerralla jätin autoni "mäntymetsään" kun itse parkkipaikka oli ihan täysi, ja napsahti muutama kymppi. Toisella kerralla kovassa kiireessä parkkikiekko heilahti väärään aikaan ja taas napsahti muutama kymppi. Kyseessä ei tosiaankaan ollut kuin vajaan ehkäpä 40 min heitto, niin jo pirkko pisti kynän heilumaan ja kameran valmiiksi. Voi vittu sentään.

Ai niin. Joo vaikka kehuinkin etä on niin rauhallista asustella täällä "metsän keskellä", 3,5 km päästä keskustasta. Fillarit saatana varastettiin viikonloppuna.
Pari vuotta vanhat 3 pyörää ja aito 70 luvulta oranssi taitettava  JOPO. Voi persereikä. Noh ei muuta kuin poliiseille ilmoitus ja vakuutusyhtiöön ilmoitus. Fillarit oli lukossa. Kaikkein eniten vituttaa kun se oranssi aito JOPO vietiin. Sama tunne oli kun mun oma vanha valkoinen Kombi varastettiin, kun se oli mun ihan ikioma, jonka Isäni aikoinaan osti minulle ennen kuin aloitin koulunkäyntini Killinkoskella. Ajelin sillä koulun pihalla ympyrää sen helvetin ison kuusen ympärillä. En tainnut edes ylettyä polkemaan istuallani. Systeri sai silloin vihreän Ponin. Siinä oli hevosen kuva, joka juoksi.

Noh jos joku sai itselleen tai perheelleen meiltä uudenkarheat vähänajetut fillarit, ja oikeasti tarvitsivat niitä siinä sitten vei, mutta jos joku saatanan mulkku varasti ne sen takia että myy saadakseen rahaa nautintoaineisiin, saa mun puolesta märäntyä pystyyn. Ei se ainakaan istumatta paskanna. Ja kirvely on kova.

Noin tulipas taas purkauduttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti