lauantai 2. huhtikuuta 2011

Tupakointikiellon aiheuttamat tuskat ja ylimääräiset menot arkipäivisin

Viikko takana. Lauantai aamu, joka käynnistyi jo aikaisemmin oikeastaan yöllä jo. Mandi taas herätti maata järisyttävällä tavalla ensimmäisen kerran 10 yli 4. Katkonaista unta puoli kuuteen ja sitten jo alkoi meno olemaan sellaista, et oli pakko nousta ylös ja ulos. Maata järisyttävä tapa Mandillahan on se että pomppaa suoraan rintakehän päälle koko painollaan ja nuolee pärstää niin et meinaa tukehtua.
Ulkona oli rauhallista, linnut lauleskeli, ja eilinen pieni vesisade oli saanut hangen päälle viimeviikolla sataneen lumen jäätymään kovaksi pinnaksi, joka kiilteli pihavalojen loisteessa.
Toivottavasti kevät alkaa nyt viikonoppuna, pääsee laittelemaan kasvihuoneen suht valmiiksi odottamaan taimia, mitkä täällä sisätiloissa yrittävät mahdollisuuksien mukaan pysyä hengissä.

No viimeviikko meni joten kuten, nopeasti ihan helvetin nopeasti vilahteli päivät aamuisin dosettia katsellessa.
Joten kuten tarkoittaa siis viimekerralla kertomastani tupakointikiellosta johtuen.
Aamulla normisti kotona vetelin aamuröökit, ja laastarista 1/3 lapaluun päälle. Sillä pärjäsi päivän hyvin. Ja työvaatteet vaihtoon, niin laastarikin lähti, joten iltapäivällä ja iltasella tuli sitten vedettyä tupakkaa, ei kuitenkaan niin paljon kuin olis voinut kuvitella. Et ei kummoisempaa röökirintamalla. Kanssakulkijoita katselin heille tupakointikielto ehkä oli vähän vaikeampaa, lounastauon jälkeen kuulin muutaman kerran, voi että kun nyt sais röökin.....
Mutta se  oli luulisin sellainen hetken mieliteko.

Paljon oli asioita joita hoitelin, röntgen keuhkoista, röntgen poskionteloista, verikokeita (8 putelia) joka tuntui saavan suoneni tyhjenemään, vaikka määrällisesti pieni, mutta se kokeiden ottaja tuntui olevan joltain kivikaudelta, aika rankat otteet meinaan oli tädillä. Lääkärin puhelinajan tosin taktisesti unohdin jättää ensiviikolla hoidettavaksi. Jotenkin ahdistaa vaan kuulla kokeiden tuloksia. Vaikka pieniä epäilyksiä lääkäri ilmoille heittelikin jo, mutta ne oli vain epäilyksiä, joten niille en paljon painoarvoa laske vielä tässä vaiheessa.
Oli pankkineidin tapaamista, siementen ja mukuloiden istutusta.....
Siis ihan liikaa viimeviikolle oikeastaan, töiden lisäksi.
No nyt maanantaina menen jälleen tähystykseen, tietty pölly siis maanantaipäivälle, ja ihan luvallinen.
Tiistaina normielämä jatkuu, töitä ja asioiden hoitoa vielä jonkin verran.
Tänään on Rautia päivä, tavaran tilausta ja hakemista, mustan maalin vetämistä, oranssin maalin vetämistä, kasvihuoneen katselmusta, ainakin vaan noin matkan päästä, jos en vielä tänään kerkiä putsaamaan, Enkelille pitäis mitata nuo ylimääräiset ikkunat, Hän haluaa kasvihuoneen vanhoista ikkunoista, meillä on jonkun verran vanhoja ikkunoita vielä alakerrassa ja grillikatoksessa, olishan tässä hommaa, mutta mikä sen miellyttävämpää kuin touhuta silloin kun siltä tuntuu, joskus sitten voi vaan olla, ei tarvi miettiä kun toikin tossa roikkuu. Jotkut vaan jaksaa laiskotella päivät pitkät vaikka hommaa olis, no niitä ei vaan häiritse kai mikään, taitohan se on sekin.

Taas mennään....................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti