perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitkäperjantain pörinät

Olen hauskuuttanut itseäni pyörimässä erinäisillä nettisivustoilla. Kyllä voi helvetti sentään kaikkea maailmaan mahtuu.
Ihme häröilyjä, hörhöilyjä.....mutta onneksi ei tarvitse kaikkia edes katsoa loppuun asti ja voi käyttää vanhanaikaista "punakynää" hah.
Mutta eihän se loppujen lopuksi tarvi iso vika olla, jos se on päässä.  Kukapa meistä täydellinen olisikaan.

Anyway.

Pääsiäinen, tarkoittaa siis sitä, vapaata töistä ihan luvalla, lötköilyä ja rentoilua. Noh, mahtuu joukkoon tietenkin jotakin pikkuduuneja myös.
Kasvihuoneprojektia, taimien siirtelyä, uusien laittamista itämään, varmaan pitäis itseasiassa siivotakkin.
Mandin karvoja on taas joka puolella :(
Tavarat vaihtelevat pikkuhiljaa paikkojaan, ihan kuin varkain, miksiköhän tuntuukin siltä, että koskaan ei tavarat ole niillä oikeilla paikoillaan?

Kävin tuossa juurikin takapihalla tupakalla, masentava näky oli silmissäni, kun ei kaikki lumet ole vieläkään sulaneet, eikä pääse oikein täydeltä laidalta tekemään sille puolele mitään uutta kivaa. Ei sen puoleen ei kyllä etupihallekkaan vielä pääse mitään tekemään.
Tulis jo kuivat kelit että pääsis byggaamaan  takapihan puolelle uutta grillikatosta, ton etupuolen katoksen vois ottaa vaikka vain varastoksi, sitä virkaa se on oikeastaan toimittanut jo nelisen vuotta ainakin. Onhan siellä baaritiski, vehkeet ja vermeet, nahkasohva ja tuolit, astiasto, ja LIIAN PALJON KAIKKEA MUUTA YLIMÄÄRÄISTÄ.
Hyvä jos ovesta mahtuu metrin kävelemään, voihan vittu sitte.

Tuosta siirrynkin nykysuomen hintatasoon. Juopottelen tässä kirjoittamisen lomassa kahvia, ja siitä tulikin mieleeni.
Olemme ostaneet kahvia, joka on mieltymystemme mukaista ja on maksanut joku aika sitten 3,56 halvimmassa kaupassa tällä kylällä, kun nyt sitten samaisessa kaupassa käydessämme huomasimme Kultsun kanssa että hups kyseisen kahvin hinta olikin vähän pompsahtanut, vittu yli 5 erkkiä.
Noh tyrkyllä oli presidentti, joten otimme pressaa, joka jäi reilusti alle tuon 5 erkkiä.
Ei olis jumalauta tullut mielenkään että aikoinaan olisin ostanut kahvia joka maksaa  yli 30 mk.
Ai että ei ole hinnat nousseet. Tai sitten juuston kilohinta nykyään, vähän helvetin paljon.
Tai sit kauppiaat sekottavat edelleen markan ja erkin.
Ja leipä on maksanut maltaita jo pitkään.........

Tästä päästäänkin vaaleihin......................
Mihinkähän suuntaan nyt taas sitten mennäänkään?
Kovat on ollut vaalien alla lupaukset, kuinkahan kauan nekin mahtaa olla vielä läpimenneen edustajan "pääkopan listoilla", kunnes tilanne tuleekin, -noh, nyt mennäänkin näin, silloin tilanne oli toinen.

Ja näin kansaa taas kusetettiin.
Jo edesmennyt Halme esim oli aika pohjanoteeraus silloisessa edustaja joukossa.
Mitähän nykyiset edustajat keksivät työttömille? Varmaan lisää rahaa ja tukia, että ei edes tarvitse hakea töitä, tai jos ne vaikka keksii niille oman lääkärin, joka kirjoittaa reseptin vaikka ihan vaan tekstarin perusteella miksi ei kannata hakea töitä.
Töitähän kyllä on mollin sivutkin pullollaan, eri asia on sitten se kuka niihin viitsii lähteä. Ihmettelen monia työttömiä, jotka eivät kuulemma saa töitä, onko vika aikoinaan "hankitussa" koulutuksessa, vai asenteesta? Eräälle tuttavalleni aikoinaan tarjottiin kokopäivä duunia sen muutaman tunnin sijaan, ei kuulemma kannattanut ottaa vastaan kun muut avustukset olisi sitten hävinneet, helpommalla sai saman rahan ehkä enemmänkin, en ymmärrä, oikeesti.
Noh jokainen taaplaa tottakai tyylillään. Toinen tykkää tehdä duunia, toinen taas ei, keksii kaikki mahdolliset syyt, miksi ei vaan voi tehdä töitä. Suomessa on paljon ihmisiä jotka tekee "rahaa" sillä, että makaavat kotona, joko laiskuuttaan tai "eläkeläisenä", hah, joopa joo.
On toki niitäkin, jotka eivät pysty töihin ihan oikeasti, tosin aika pieni määrä luulisin.
Onhan työelämässä mukana niitäkin, jotka jo pienen "haavan" tai "nuhan" takia ovat pois, tai "lapsi" on taas kipeä.
Työantajien pitäis vaatia enemmän oikeita todisteita tekstiviestitse ilmoitettujen sairaslomapäivien tueksi. Nykyäänhän on helvetin hyvät edut työntekijöillä, pois voit olla ilman lekurin tai hoitsun todistusta kolme päivää esim kunnalla, samoin voit ilmoittaa että alle 10 v lapsi on taas sairas ja kolme päivää pois, tosin se on lapsen hoidon järjestämistä varten, ja palkka juoksee. Ja paljon paljon muita "sairaslomia" joista palkka vaan napsahtaa.
Ihmettelin aikoinaan että miksi ei isät voisi olla ihan yhtälaila pois sairaan lapsen takia. Ziisus mikä meteli, -se on etuus että äitinä saat olla pois palkallisena töistä.
Voi vittu, Kultsu oli pois pojan takia aina joka toinen kerta, eikä saanut palkkaa siltä ajalta.

Tasa-arvoa peräänkuulutetaan. Ja lusmut pois palkkalistoilta, että jos mahdollisesti työttömiä kiinnostais oikea työnteko.

Hohhoijaa.....  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti