torstai 29. joulukuuta 2011

Ennakointia normisti vai liiallisesti?

Olin tuossa takaterassilla tupakalla, ja jäin katselemaan mitä tuleman pitää, siis sään suhteen. Pieni tuuli lehahti vähän tuulikelloa soittaen, vettä tiputti, lämpöasteita muutama. Vois vaikka mennä keräämään edellisen myrskyn lennättäämät oksat ja risut pois yläpihalta, mutta kun on noi leivät uunissa, ei pysty kykenemään.

Jäin miettimään kun myrskyn aiheuttamista tuhoista on raportoitu päivittäin ja annettu ohjeistuksia miten toimia seuraavan myrskyn tullessa, on ohjeistuksia siitä miten varautua myrskyihin. Joo-o.
On ollut juttuja siitä kuinka ihmiset loppujen lopuksi ovat huonosti varautuneita myrskyihin. Ruuan suhteen, veden yms.
Onko se otanta uusavuttomia? Ajattelemattomia? Mitä ne on?
Luulisin että ihan perusvarustuksella tulee toimeen. Tietenkin jos kaapissa on. Mutta miksi ei olisi?
Listattiin Kultsun kanssa eilen ruokapöydässä mitä meidän pitäisi ostaa varalle, jos ilmoitettaisiin että nyt tulee kova myräkkä. Me tarvittais vain pattereita otsalamppuihin ja isompia pattereita muihin taskulamppuihin. Niin ja sinolia. Päätimmekin, että mars kauppaan tänään.

Tonnikalaa löytyy kaapista vaikka kuinka paljon, sitä on Henrylle hankittu, koska se on niin helppo ja vaivaton vaikka leivän päällä. Samoin hirven lihaa.
Valmiita spagettiaterioita on kaapissa, ihan hätävarana, muutama pussukka.
Hedelmäsäilykettä on muutama purkki niinkuin ananasta ja persikkaakin, siksi jos tekee mieli joskus jotain nannaa ja kevyttä.
Mehuja on kaapissa, sellaisia ei sekoitettavia, niitä nyt on hyvä olla aina.
Kynttilöitä löytyy ihan sikana noista lipaston laatikoista samaten tulitikkuja on pari punttia.
Vaatteet ja peitot löytyy kaapista.
Teetä on kaapissa monelle päivälle, samaten kahvia, joo oikeeta kahvia. Suodatinkahvistakin hätäpäissään saa pannukahvia keitettyä.
Näkkäriä on kaapissa ja keksejä, oivariiniäkin löytyy. Makaroonia monta pussia. Leipää pakkasessa vaikka kuinka paljon. Meillä on tapana käydä kaupassa ehkä kerran 2 viikossa, mutta ostetaan silloin isot satsit, esim niitä tonnikalatuubeja missä on 6 prk, tosin niitä ei aina ole  valikoimissa.
Joku ostaa esim kahvia 2 pkt, me ostetaan kerralla 6. Oivariinia joku ostaa 2 me ostetaan 4 just siks että ei tarvitse joka päivä käydä kaupassa. Maitoa me ei käytetä ollenkaan, joten se ei vie tilaa kylmiöstä.  Paskapaperia on aina kotona säkki, tosin molempiin vessoihin sijoitettuna.
Waippeja löytyy saunan pukuhuoneesta, siis niitä kosteuspyyhkeitä. Jätesäkkejä löytyy pari rullaa.
Kaikki läppärit on latauksessa aina. Puhelimet katsotaan että ainakin 2 niistä on aina täynnä.
Joku fiksu ajattelee et joo, onko vettä. Jep vettä on kahdessa vitosen ämpärissä heti kun näyttää siltä että vois vaikka tulla myräkkä. Ja nyt joku miettii et mitä sä teet kahvilla ja teellä, noh juon tietysti. Ensin tuikataan tuli Kultsun kalastusreissuilla käyttämään retkikeittimeen ja keitetään vettä mitä on otettu jemmaan. Niin. Sillä retkikeittimellä tekee yllättävän näpsäkästi apetta.
Sinolia taas tarvitaan tuohon bio-takkaan, pysyy lämmintä, ja toiseen päähän taloa laitetaan tuli takkaan.
Paskalla olis silloin pakko käydä ulkona vaikka ämpäriin, kun jos ei ole sähköä, ei meillä myöskään silloin tule vettä, joten pönttöön olis turha asioida. No sitten levitettäis pressu tuonne ulos vaikka talon seinään kiinnittäen et voisit rauhassa istuskella siellä.

Joskus joku aikoinaan silloin kun rakennettiin, sanoi että kun kamat loppuu kesken tekemisen ja rautakauppa on kiinni, sanoin et kannattais ennakoida.... Saatana kun meinas tulla päälle, otti vittuiluna. No helvetti, ostanhan mä ruuveja koko boksin enkä sitä 20 jota ajattelen että tarvitsen, ehkä mulla jääkin aikaa johonkin toiseen hommaan vielä mihin tarviin ruuveja.

Ehkä me pärjättäis ehkä ei, mutta perusvarustuksella pääsee aika pitkälle. Luulisin että se on ihan omasta itsestä kiinni, miten sitä toimii tuollaisessa tilanteessa.

Leivistä, jotka olivat uunissa, tuli kauniita, hyvän värisiä ja rapeakuorisia, toivottavasti maistuvatkin hyvälle. Leipäkoneessa on vielä ranskanleipä tulossa, se on hyvää sen tiedän jo ennestäänkin.
Ehkäpä jos nyt lähtis siivoamaan myrskyn jäljet, ai mutta nyt siellä sataa.... edelleen... ei voi mennä. Hih *.*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti