perjantai 30. joulukuuta 2011

Kieltoja

Ei saa myydä....
Tupakat piiloon...
Oluet pois maitokaupan hyllyltä....

Mitä vielä. Missä ihmeen valtiossa me eletään?
Mennäänkö kohta viinakauppaan, jossa tiskin takana on tiukkapipoinen, tarkkasilmäinen ja työnsä liian kirjaimellisesti ottava myyjä.
Kysyy papereita ja laskee kuinka paljon saa myydä viiniä, olutta- ja onko se pilsneriä-kolmosta-vai nelosta, kirkasta viinaa ja laskee prosentteja. Haluaa ehdottomasti laittaa pullon, paitsi jos ikää on sopivasti- pullot, ehdottomasti paperipussiin ja vielä mieluummin mustaan että varmasti kukaan ei arvaa mitä siellä on, käärii vanhaan sanomalehteen että pullot eivät kolise. Ja ei toivota hauskaa iltaa, eikä toivota tervetulleeksi uudelleen, vaan miettii mielessään, millä keinolla saa estettyä seuraavan ostosreissun pitkäripaiseen ko henkilöltä, ja niiltä muilta jotka haluaisivat ostaa sen viininsä sunnuntain päivälliselle. Mutta jos ne pullot jemmataan sinne kaappiin ovien taakse siellä pitkäripaisessa, ja vielä peitetään ikkunat pahvilla. Mieluummin tietysti jos sais alkot sijoitettua johonkin keskustan kellariin, se olis parempi. Ja mahdollisimman kauas toisistaan, siis ei niinkuin nyt.

Tupakathan jo onkin piilossa, ja saat arvuutella kassalla mitä nappulaa painat, saatko norttia vai vihreetä dunnhilliä, vaikka olisit halunnutkin punaista bonusta sen maxi-askin. Ja kun kysyt kassaneidiltä, neiti etsii katalogista sen bonuksen numeron jota sitten painat, ai niin mutta se olikin se normiaski, otetaas uusiksi, ja aikaa menee, kun se saatanan aski juuttui sinne ulostuloväylään. Mut ei se mitään nehän on nyt pois kiusaamasta nuorisoa, ja muita tupakoinnin-vastustajia. Ja seuraavat kassajonottajat kiukustuu ja mulkoilee. No mähän painelen vaikka vahingossa vääriä numeroita, ihan vaan toisten kiusaksi, huokailkoon.

Kondomit pitää saada ehdottomasti pois näkyviltä. Hyi nehän vahingoittaa nuorisoa, suorastaan yllyttävät nuorisoa naimaan, tai ainakin kokeilemaan, ja valmista kamaa, siinä moni jää koukkuun ja pahasti. Ja kun on fyrkat loppu, niitä sitten varastetaan että päästään taas....nuorisollahan ei ihan hirveesti kai ole valuuttaa kun lamakin kerran on tulossa.
-KORTSUT KAAPPIIN HETI.

Tietyt lehdet pitäisi laittaa kassaneidin taakse, ne kun antavat väärää kuvaa normielämästä. Mieluummin vaikka niin että irtonumerot pois myynnistä, ja jos joku haluaa maksaa tietystä juorulehdestä, tilatkoon sen ja posti toimittaa sen sitten ruskeaan paperiin käärittynä.

Karkit ja kaikki makea pois hyllyiltä ja kaappiin, nehän vaurioittaa makuaistia liiallisesti käytettynä, ja  saat äkkiä Andy-hampaat, tai siis sellaiset entiset Andy-hampaat.
Sitäpaitsi jos ne makaa hyllyillä edelleen, saa lapset ihan väärän käsityksen ko tuotteesta: se on terveellistä jatkuvasti käytettynä, kun se kerran on esillä.

Ja vastahan esim. hieromasauvat tuli hyllyille vapaaseen ostoon, tai vapaaseen ja vapaaseen, onhan noita saatu. Heti just nyt pois, nehän tekee suomalaisista täysiä pervoja, asian ydin jää  hieromasauvojen tai ms. varjoon.

Kaikki playstation yms. pelit pois - ne koukuttaa, jokaisen joka itselleen ko vekottimen tai pelin hankkii. Siinä sitten jää perhe heitteille kun faija vaan pelaa, tai mutsi paukuttaa tetristä. Tai lapset kilpaa yrittää pelata silmäluomiensa kanssa, niin jää koulu, ja työttömyysaste kasvaa.

Kun viinaa rajoitetaan, kaikki hajusteet ja hammashygieniaan tarvittavat kamat pois, niistä saa kännit kun tarpeeksi vetää, tosin paskat voi tulla housuun ennen kännejä. Tai nenä voi olla rakoilla.

Voi kistus, maailmasta löytyy paljon kiellettävää, kun oikein alkaa miettimään. Missä on se työryhmä kansanedustajia jotka kiertävät kaupoissa ja miettivät (?) mitä oikeesti pitäis laittaa lukkojen taakse, eikä vaan tietyt "aktivistit", jotka eivät siedä sikaarin tai tupakan tuoksua. "Aktivisti" luultavasti käyttää jotain sellasta hajustetta mikä aiheuttaa muille jopa migreenin, mut eihän sillä ole väliä.
Tai käyttää jotakin tosi pomminvarmaa myrkkyä että saa sen vessanpönttönsä puhtaaksi kolmen viikon välein.

Kielloillahan on taipumus kääntyä vastaan.

Huh huh.

torstai 29. joulukuuta 2011

Ennakointia normisti vai liiallisesti?

Olin tuossa takaterassilla tupakalla, ja jäin katselemaan mitä tuleman pitää, siis sään suhteen. Pieni tuuli lehahti vähän tuulikelloa soittaen, vettä tiputti, lämpöasteita muutama. Vois vaikka mennä keräämään edellisen myrskyn lennättäämät oksat ja risut pois yläpihalta, mutta kun on noi leivät uunissa, ei pysty kykenemään.

Jäin miettimään kun myrskyn aiheuttamista tuhoista on raportoitu päivittäin ja annettu ohjeistuksia miten toimia seuraavan myrskyn tullessa, on ohjeistuksia siitä miten varautua myrskyihin. Joo-o.
On ollut juttuja siitä kuinka ihmiset loppujen lopuksi ovat huonosti varautuneita myrskyihin. Ruuan suhteen, veden yms.
Onko se otanta uusavuttomia? Ajattelemattomia? Mitä ne on?
Luulisin että ihan perusvarustuksella tulee toimeen. Tietenkin jos kaapissa on. Mutta miksi ei olisi?
Listattiin Kultsun kanssa eilen ruokapöydässä mitä meidän pitäisi ostaa varalle, jos ilmoitettaisiin että nyt tulee kova myräkkä. Me tarvittais vain pattereita otsalamppuihin ja isompia pattereita muihin taskulamppuihin. Niin ja sinolia. Päätimmekin, että mars kauppaan tänään.

Tonnikalaa löytyy kaapista vaikka kuinka paljon, sitä on Henrylle hankittu, koska se on niin helppo ja vaivaton vaikka leivän päällä. Samoin hirven lihaa.
Valmiita spagettiaterioita on kaapissa, ihan hätävarana, muutama pussukka.
Hedelmäsäilykettä on muutama purkki niinkuin ananasta ja persikkaakin, siksi jos tekee mieli joskus jotain nannaa ja kevyttä.
Mehuja on kaapissa, sellaisia ei sekoitettavia, niitä nyt on hyvä olla aina.
Kynttilöitä löytyy ihan sikana noista lipaston laatikoista samaten tulitikkuja on pari punttia.
Vaatteet ja peitot löytyy kaapista.
Teetä on kaapissa monelle päivälle, samaten kahvia, joo oikeeta kahvia. Suodatinkahvistakin hätäpäissään saa pannukahvia keitettyä.
Näkkäriä on kaapissa ja keksejä, oivariiniäkin löytyy. Makaroonia monta pussia. Leipää pakkasessa vaikka kuinka paljon. Meillä on tapana käydä kaupassa ehkä kerran 2 viikossa, mutta ostetaan silloin isot satsit, esim niitä tonnikalatuubeja missä on 6 prk, tosin niitä ei aina ole  valikoimissa.
Joku ostaa esim kahvia 2 pkt, me ostetaan kerralla 6. Oivariinia joku ostaa 2 me ostetaan 4 just siks että ei tarvitse joka päivä käydä kaupassa. Maitoa me ei käytetä ollenkaan, joten se ei vie tilaa kylmiöstä.  Paskapaperia on aina kotona säkki, tosin molempiin vessoihin sijoitettuna.
Waippeja löytyy saunan pukuhuoneesta, siis niitä kosteuspyyhkeitä. Jätesäkkejä löytyy pari rullaa.
Kaikki läppärit on latauksessa aina. Puhelimet katsotaan että ainakin 2 niistä on aina täynnä.
Joku fiksu ajattelee et joo, onko vettä. Jep vettä on kahdessa vitosen ämpärissä heti kun näyttää siltä että vois vaikka tulla myräkkä. Ja nyt joku miettii et mitä sä teet kahvilla ja teellä, noh juon tietysti. Ensin tuikataan tuli Kultsun kalastusreissuilla käyttämään retkikeittimeen ja keitetään vettä mitä on otettu jemmaan. Niin. Sillä retkikeittimellä tekee yllättävän näpsäkästi apetta.
Sinolia taas tarvitaan tuohon bio-takkaan, pysyy lämmintä, ja toiseen päähän taloa laitetaan tuli takkaan.
Paskalla olis silloin pakko käydä ulkona vaikka ämpäriin, kun jos ei ole sähköä, ei meillä myöskään silloin tule vettä, joten pönttöön olis turha asioida. No sitten levitettäis pressu tuonne ulos vaikka talon seinään kiinnittäen et voisit rauhassa istuskella siellä.

Joskus joku aikoinaan silloin kun rakennettiin, sanoi että kun kamat loppuu kesken tekemisen ja rautakauppa on kiinni, sanoin et kannattais ennakoida.... Saatana kun meinas tulla päälle, otti vittuiluna. No helvetti, ostanhan mä ruuveja koko boksin enkä sitä 20 jota ajattelen että tarvitsen, ehkä mulla jääkin aikaa johonkin toiseen hommaan vielä mihin tarviin ruuveja.

Ehkä me pärjättäis ehkä ei, mutta perusvarustuksella pääsee aika pitkälle. Luulisin että se on ihan omasta itsestä kiinni, miten sitä toimii tuollaisessa tilanteessa.

Leivistä, jotka olivat uunissa, tuli kauniita, hyvän värisiä ja rapeakuorisia, toivottavasti maistuvatkin hyvälle. Leipäkoneessa on vielä ranskanleipä tulossa, se on hyvää sen tiedän jo ennestäänkin.
Ehkäpä jos nyt lähtis siivoamaan myrskyn jäljet, ai mutta nyt siellä sataa.... edelleen... ei voi mennä. Hih *.*

tiistai 27. joulukuuta 2011

Pari viikkoa hujahti kiireen keskellä

Niinpä niin. Joulu ohi ja uutta vuotta odotellaan loman merkeissä. Kunnon myrsky tuli taas koettua, ylensyöty, mukamas, saatu ja annettu, koettu ylenmääräinen väsymys...

Tänä Jouluna ei Joulu tuntunut Joululta. Syytä en ole siihen keksinyt, enkä itseasiassa oikeen viitsi edes vaivautua syytä hakemaankaan. Joku sanoi että Joulu ei tunnu Joululta jos ei ole lunta maassa, niin, voihan se olla niinkin, mutta itseasiassa mä en sitä lunta edes kaipaa, en edes iltasella kun on pimeää tahi kun aamulla lähdet töihin, on pimeää.
Mä nautin kun ei tarvi tehdä lumitöitä duunipäivän jälkeen vittuunnuksissaan että sais auton ensin pihaan ja sitten syventymään pihan siivoamiseen siitä ylimääräisestä valkoisesta roskasta.
Sen verran on peräsuoli pitkällä joutunut elämänsä aikana työntelemään lumia että nyt tässä iässä tökkii moinen. Toivottavasti ei lunta tänä vuonna edes saadakkaan.
Tietysti lasten kannalta se on kurjaa, kun ei pääse hiihtämään tai mäkeä laskemaan, mutta savessahan voi laskea mäkeä, heh.
Nykyäänhän on kaikenmaailman talviurheiluhallit jossa voi harrastaa hiihtoa.
Uusiks vaan koko juttu. Läpi vuoden lämmintä ja mukavaa :)

Jouluna ei ollut oikein inspistä kääriä lahjoja edes pakettiin. Muutaman pistin pakettiin ja loput sitten arvattiin silmät kiinni/tunnustelu periaatteella. Se oli oikeastaan ihan jees.
Joulu on oikeastaan ollut mulle aina se juhla, joka on ollut jollakin tavalla merkityksetön.
Ihan kiva on laittaa hyvät ruuat, ja olla möllöttää vaan, mut kun sen voi oikeesti tehdä vaikka joka viikonloppu jos siltä tuntuu.
Kynttilöitä voit polttaa vaikka läpi vuoden, niinkuin ulkoroihujakin.
Siis joo enhän mä laittanut tänä vuonna edes noita ikkunatähtiä palamaan, saati sitten tohon pihakuuseen vuosia sitten laitettuja pienen pieniä tuikkuja, jotka joka vuosi tarkistetaan ja valoja uusitaan jos on tarpeen, tai lisätään kuusen kasvun mukaan.
Joulusta on vuosi vuodelta tulossa enemmän kaupallinen.
Sisusta tietyn väriteeman mukaan, valkoinen, kulta, musta, vihreä, punainen... verhot, liinat, matot ja kaikki muut härpäkkeet. Ja jengi ostaa hullun lailla uusia trendejä, kun se nyt on in. Huh huh.

Mutta entäs joulun A L E?
Ei terve, jos jengi oli ennen Joulua äkäisiä kaikille kaupassa, nyt ne vasta onkin. Kiire päästä alennusmyyntiin, vaikka ei niitä uusia päiväpeittoja tai ulkovaatteita nyt sitten edes tarviskaan.

No myöntää täytyy, että meinaan mennä hakemaan kunhan kerkiän, hieman kranssiaineksia tulevia Jouluja ajatellen, että voin väkertää pienessä simassa kransseja jakoon.
Ja eihän sitä tiedä, vaikka ensi Jouluna olisi enemmän Joulumieltä.
Eilen tosin sain hyvin mieltä lämmittävän puhelinsoiton. Naapurin vanha isäntä Allu soitti Joulun jatkoja. Allu on Mies, joka on tällähetkellä viereisen tontin omistaja. Toinen, Tinne, menehtyi jo joku aika sitten. Tinne oli joka kesä tuolla mökillään, Henry tykkäs Tinnestä tosi paljon, aina pienempänä karkaili Tinnen luo. Jos jätkä hävis pihasta, tiedettiin että siellä se on höpöttämässä Tinnen luona. Niinkuin aina olikin. Meillä alkoi aina kesä silloin kun Tinne tuli mökilleen. Henry kun näki mäen päällä että Tinne tulee,  juoksi alas koko ajan huutaen Tinne Tinne.
Jouduin tosin kertomaa Allulle, mitä myrsky on tehnyt. Allulta meni muutama runko nurin ylhäältä kalliolta ja alhaalta, onneksi ei mennyt mökkien päälle. Allu vaan tuumas, et ihan jees eipähän tarvi itse kaataa.

Toinen naapuri kärsi suuren kuusen omalla katollaan, paska juttu.
Meillä kasvihuone vähän vihelteli listojen irtoamisen jälkeen, mutta siinäpä ne olikin. Kerättiin listat jemmaan ja asennetaan paikalleen myöhemmin. Muutama sanko kerkis aamulla ennen valoisaa lennellä alapihalle, mutta nekin pysyi omalla tontilla.

Hei hulinaa, pyykkiä lajittelemaan, ja josko katsois uudet sohvat ja mittailis tarkempaan, jos sais ne vielä loman aikana tänne kotiin toimitettuna, vois jäädä sitten odottelemaan sitä kevään sisustusintoa.
Haluan sellaiset antiikkinahkasohvat, siis sellaiset missä on niitä niittejä. Sen pyöreän sohvan unohdin, kun tajusin että se olis vaikea sijoittaa sitten myöhemmin jonnekkin muualle muotonsa vuoksi.
Olis se kyllä aika makee. Varmaan heilahdan jossakin vaiheessa niin paljon että se vaan on pakko hankkia. *.*

lauantai 3. joulukuuta 2011

Hiljaista kautta ennen Joulua

Veto veks, noin niinkuin ihan kunnolla. Tein sentään ruuan perheelle tänään, mutta siinäpä se sitten onkin ollut. Eilisillasta lähtien on kurkku ollut kuin raastinrauta, yskää pukkaa ja posket punoittaa. Ota ennaltaehkäisevä flunssapiikki, niin saat luultavasti ihan varmasti kolmen viikon sisällä sellaisen taudin, että tiedät ollees kipeä. Pitikin ottaa se piikki pirulainen. Hyvässä lykyssä ei olis tullut mitään tautia, vaikka piikin olis jättänyt ottamattakin. Noh, katsellaan mihin tästä mennään, voihan olla että tämä on vain pikku-ärsytys-yskä. Juu-u, ärsyttävä ainakin on.
Paskamaista saada tauti ennen Joulua kun olis ihan oikeesti muutakin tekemistä kun olla punkan pohjalla. Laatikoiden vääntöä, leipomista, noh, tiedättehän mitä kaikkea siihen liittyy... Vielä muutama vuosi sitten aina ennen Joulua siivosin myös kaapit sisältä, siis pimeetä touhua. Miten kaappien sisältö liittyy mitenkään Jouluun?
Tänä vuonna joo teen kaikki sapuskat ja leipomiset tottakai, mutta hullun lailla siivoaminen saa jäädä. Normisiivous riittää. Kaapithan vasta putsasin, menetelmällä: roskiin, lahjoitukseen. Ja hyvä tuli, tosin kauaa kaapit ei saaneet olla väljästi, uutta tavaraa kas kummaa löytyi tilalle ihan sikana.

Mukavaa olla täällä makuuhuoneessa kaikessa rauhassa Mandin kanssa pötköilemässä ja kirjoittelemassa, tää läpyskä on paljon parempi kuin mikä on mummun kämpässä tosin se on se vanha, ja luotettava, tuttu ja turvallinen. Kultsun läpyskä taas on jotenkin niin "äijämäinen", Henry ei omaa läpyskää antais varmaan edes lainaksi :).  Tosin välillä tämäkin läpyskä pistää meikäläisen vähän ulalle.
Takkahuoneessa on jemmassa varaläpyskä joka saa kaikki pahalle tuulelle, se onkin todella vaan hätävara. Missähän näin mainoksen jossakin olisko ollut Asus sellanen punainen, voi perse se oli kaunis läpyskä.

Voi kistus kun hiki ja kylmä vuorottelevat, mä en oikeesti halua tulla kipeeksi.

Joululahjojen suhteen tänä vuonna olen aika selvillä vesillä.  Rahansiirrot tililtä toiselle, tai rahat kirjekuoressa vastaanottajalle. Toki joitakin lahjoja on hankittunakin, mutta hyvin vähän. Eipähän sitten tarvitse kenenkään säilöä turhuuksia nurkissaan, jos lahja ei vaikka miellyttänytkään.
Olen monistellen miettinyt että käyttötavaraa olis fiksu ostaa, ja saada, siis tarkoitan noin yleisesti sellaista kamaa mitä tarvitsee vaikka päivittäin, mutta joo, jotkut kokee senkin turhaksi roinaksi.
Ihmejuttu.
Noh, meitä on moneen junaan, osa tosin jää asemallekkin.

Palaillaan tunnelmiin.