sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Takkatulta, yöllisiä mietiskelyitä, hymyilevät postin-tädit, vanhat kaljat poistoon.

Takassa palaa tuli, tai oikeastaan molemmissa, olohuoneessa ja takkahuoneessa. Ulkona pyryttää ihan sikana. Pitäis nostaa ahteri ylös tästä niin ylen mukavasta Ikean verkkotuolista, ja lähteä opiskelemaan lumilingon käyttöä. Siihen tarvinkin luultavasti ihan "kädestä-pitäen-opastuksen". Ei vaan oikein jaksa lykkiä kolalla tai lumentyöntimellä tuota pihaa puhtaaksi. Onneksi tosin nyt on kevyttä lunta, sen nyt vielä lykkiikin, mutta voi helvetti, suojasäällä lumentyöntely on tappoa.
Olis pitänyt vissiin silloin aikoinaan suunnitella piha pienemmäksi, että ei olis tarvinnut miettiä hirveästi tuota lykkimistä, mutta toisaalta, mihis autot sitten olis lykännyt?
Puolensa siis molemmissa.

Eilen tai oikeastaan viimeyönä valvoessani, kun Mandi oli vatsataudissa ja paska lensi kuin varpusparvi, mietin että miltä tuntuisi aloittaa kaikki ihan uudestaan, täysin entisen unohtaneena.
Siis, tarkoitan tässä iässä. En siis tarkoita "uudestisyntymistä".
Kelaa vähän, aamulla heräisit, ei olis mitään entistä tai nykyistä. Noh vaatteet ehkäpä ja juu huonekaluja, mutta ihmiset, työ, kaikki se sun normaali-arki olis pois pyyhkäisty.

Aamulla heräisit, miettisit et jaa mitäs sitten tekis, duuniin pitäis mennä....
Ihmisiä tulis vastaan jotka olis sut tuntenut ja tuntis edelleen, mutta sulla itselläs ei olis harmainta aavistustakaan ketä ne hörhöt on jotka sua tuijottaa ihan ihmeissään ja kyselee kaikkea ihmeellistä.
Osaisit syödä juoda tehdä työs, mutta se jengi olis sulle ihan "outoa riistaa".
Vois olla aika psykedeelinen fiilis.

                                                      ========================================

Kaikkea sitä tulee miettineeksi, kun ei nuku, ja on yliväsynyt. Tuli siinä sitten tuon kirjoituksen jälkeen tehtyä kakkuja pakkaseen; ananas, mauste, tiikeri, keikauskakkua, pähkinä-ananas, taateli. Nytpä ei  Jouluksi tarvitse vääntää kahvinkanssa kastettavaa. Jippii, sekin pois päiväjärjestyksestä.
Joten siis enpä mennyt "linkokoulutukseen".
Tuleepa sitä lunta vielä jotta voi opetella.

Täytyy kyllä yllätyksekseni todeta että Klaukkalan posti sai pisteet kerättyä tänään sunnuntaina täydellisesti omaan pussiin.
Käytiin hakemassa pari pakettia ja yksi yllättävä kirje, joka ei mahtunut postilaatikkoon. Siinä kirjeessä olikin yllätystä kerrakseen, kirjeen lähettäjän tunsin mutta sisältö yllätti todellakin suuresti, osoitekkin oli ihan oikein. Näin niitä yllätyksiä vaan ropisee ennen Joulua, ihan kiva.
Niin siis postiin, siellä oli todella ystävällistä ja hymyilevää naista tiskin takana, ei tunnistettavissa millään muotoa että olisi harmittanut naisia olla duunissa sunnuntaina ja vielä näin ennen Joulua kun ehkä mahdollisesti olisi jotain muutakin tekemistä.
Oli kaikenkaikkiaan miellyttävä asioida siellä.

Toisissa kaupoissa missä poikettiin, ei ollut niin kiva käydä.  Hyllyttäjät oli kuin erään elimen nielleet, kassoista nyt puhumattakaan, ja asiakkaat oli kuka minkäkin nielleet. Otsa rypyssä kulkevia naisia ja miehiä. No joo olen minäkin joskus ihan mulkku kaupassa, mutta enpä olekkaan asiakaspalvelussa, missä pitäisi oikeasti olla tyytyväinen duunari, itseppä ammattimme valitaan. Ja mä olen mulkku kaupassa silloin, jos yritetään kusettaa hinnassa tai laadussa. Olen kusetusta nähnyt ihan tarpeeksi.
Äitini suorastaan häpeää kun olemme kaupassa ja siirtelen hedelmä ja vihanneslaatikoita sivuun jotta saan varmasti sitä tuoretta ja hyvää tavaraa. Tosiasiahan on se että jos mä maksan kotimaisista tomaateista yli 4 € kilolta, oletan että saan tuoretta ja hyvää "pinkeää" tomaattia, enkä suinkaan sitä nahistunutta jo puoliksi märäntynyttä pehmeää mössöä mitkä on siinä päällimmäisenä. Toki kun nostelen laatikoita etsien uutta kamaa, nostan laatikot kyllä takaisin omille paikoilleen, jokainen nostelkoon itse laatikkonsa, jos haluaa uutta ja tuoretta, tai vaihtoehtoisesti sitten ottakoon valmista mössöä.
Eräässä kaupassa "hevi-vastaava"  mulkoilee hevipöytien takaa joka kerta kun tulen heviosastolle. Hän itseasiassa näki ja kuuli kerran kun nostelin laatikoita hakiessani kunnollisia tomaatteja. Kuuli siksi kun sanoin Kultsulle haluavani kiinteää tomaattia 4,20 € kilohintaan, ketsuppia kun saan hyllystä.
No siinäpä mulkoilee, en sekoittanut hänen tekemäänsä pakkaa sen kummemmin, nostin laatikot samassa järjestyksessä takaisin.

Nyt saunaan, ja jos vaikka jois vielä yhden bisukan, tosin hei joo, Kultsu siivosi eilen saunan pukuhuoneen  jääkaapin, jotta saisimme sinne Jouluksi tarkoitettuja juustoja ja muita sellaisia napsittavia, voi helvetti siellä oli kaljaa mennyt vanhaksi, eri laatuja, ja eri kokoisia pulloja lonkerosta lähtien, sellainen parikymmentä pulloa. Väärinkäyttöä, etten sanois.
Tosin hauskinta tässä on se että harvassa paikassa kaljat vanhenee juomattomuuteen. Heh, moni olis varmaan ollut tärinöissään kun olis nähnyt noiden menevän viemäriin.

Tälläistä tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti