keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joulunjälkeisiä kuulumisia lomalaiselta.

Pakko jakaa tämä seuraava Teidänkin kanssanne:

Takkahuoneessa puut näyttivät olevan aika finaalissa, joten oli pakko vetää turkki niskaan, ja reisisaappaat jalkaan että pääsee puuliiteriin hakemaan puita. Onhan siihen sellainen pieni ura tehty lumeen juu, mutta se on tehty silloin joskus, lunta on kertynyt sen jälkeen. Noo eikun matkaan vaan. Otin siitä puita matkaan ja kävin keikan takkahuoneessa, takaisin liiteriin. Siinä ajattelin että voisinpa hieman siivota roinaa pois samantien, munhan on pitänyt siivota sitä jo jonkun aikaa, on tarkoitus purkaa tuo liiteri pois ja ehkä mahdollisesti tuonne ylös byggaa uusi. Vanhan tilalle olis tulossa grillikatos, toivottavasti jo ensi kesänä, tuo edellinen grillikatos kun on nykyään jonkinasteinen varastotila, se on niin tupaten täynnä kamaa että ovesta ei sisälle mahdu. Voi kuinka siistii mennä siivoamaan se, sieltä varmaan löytyy vaikka ja mitä, tyyliin kauppakassissa tehtaanpaketissa. 30 neliöö roinaa lattiasta kattoon, ai hamsteri vai? Uudesta grillikatoksesta täytyykin tehdä toisenlainen, että sinne ei voi tunkea mitään ylimääräistä, paitsi että tuo alakerta kun tulee valmiiksi, se onkin "lämmin varasto", vaikka sitten sohvalle ja sille kävely-juoksu matolle minkä aion hankkia ehdottomasti tällä viikolla.

Asiaan siis. Otin siinä muutaman boxin, jotka ovat lojuneet jouten tuolla liiterissä, johon ajattelin laittaa ihan sellaista "roskiin menevää mun mielestäni".
Otinpa päällimmäisen ja voi ziisus, koko mäki raikui huudostani, naapurin koirakin kai säikähti ja yhtyi huutooni haukunnallaan. H I I R I  YÄK YÄK YÄK. Jäi siivoomiset sikseen, ja ulos.
Minut tuntevat tietävät ihan tarkalleen että neljän seinän sisälle ei todellakaan mahdu hiiret ja minä, aikoinaan olen saanut kammon niistä inhotuksista asuessani eräässä talossa, jonka haluaisin unohtaa kokonaan, niin talon kuin kaiken muunkin siihen liittyvän.

Puhelu Kultsulle ja hiiri pois heti paikalla kun tulee töistä, vaikka sitten otsalampun valossa jos ei muuten näe, tai sitten toinen vaihtoehto on että en siivoa koko helvetin liiteriä, jääköön kaivinkoneen kauhan alle kaikki mitä siellä on.
Olenhan joskus jopa mennyt hotelliin yöksi kun hiiri on päässyt rakennusvaiheessa sisätiloihin ja suurinpiirtein desinfioinut koko kämpän sen jälkeen.
Ai hullu vai???????
Kaikilla on joku inhottavuus minulla sattuu olemaan hiiret ja rotat.
Oikeastaan mä en edes tiedä oliko hiiri jo dead meat, vai elävä ja sai sydärin kun huusin, mutta sillä ei ole loppujen lopuksi mitään väliä, se oli hiiri.

Niin juu ja toi Mandi on kyllä aika neiti. On ihastunut Teijan ostamaan rotsiin niin kovin, että joka tunnin pää menee istumaan ulko-oven eteen ja kirnuaa ulos vaikka ei olis asiaakaan. Rotsi on helppo pukea päälle, miellyttävän tuntuinen luulisin, ja just sopiva, vaikka neiti vähän pääsikin turpoomaan Joulun aikana. Valkohomejuusto, kinkku, Joululeipä(?),  raejuusto, voileipäkeksit, porkkanalaatikko, muutama muu kova juusto tais tehdä tehtävänsä neidin vartalolle. Punaviinin Mandi sentään jätti rauhaan. :)
No, kunhan neidin anturat vähän paranee, alkaa lenkitys taas. Nyt kovilla pakkasilla anturat ilmeisesti paleltuivat, olihan pakkasia monta viikkoa, ja tossut eivät sovellu tälle naiselle, yritystä on kyllä, josko ne sitten joku päivä. Huomenna lääkärireissu kauhistelen oikein mikä mahtaa paino olla neidillä, voi tulla sanomista.
Nytkin neiti lämmittelee tassujaan takan edessä, reppana kanssa.

Tuntuu hurjalta kun on lomalla, hyvin ansaitulla sellaisella. Vaikka tuntuu etä jokapäivälle on aina jotakin. Eilen oli Henryn hammas-rauta-tarkastus, kauppailua, postin ja apteekin päivitystä, huomenna itsellä hieronta mahtavaa mahtavaa tunti makoilua keskellä päivää ja jonkun toisen "kaltattavana", Mandin lääkärireissua, Äidin luona käyntiä, perjantaina pakolliset kauppailut. Tänään hiiren poiston jälkeen olis kiva käydä vähän kauppailemassa vaikka ale kamoja, vois löytää vaikka mitä tarpeetonta, jonka vois sitten vaikka pistää parin kk kuluttua myyntiin, kun huomaa että se ei olekkaan soveltuva meille. Niin käy usein. Muutama vuosi, pari itseasiassa, ostettiin sohvat, ihan jees muuten mutta kun en oikein tykkää 2 ja 3 istuttavista. No karsastelin niitä vissiin vuoden ja myin ne pois naapurille sellaseen kunhan-viet-pois-hintaan.

Kenkä kaappi olis aiheellista pistää uusiksi, sanoo täällä kenkäfriikki, joka ostaa kenkiä, mutta ei välttämättä niitä käytä. Samaten vaatekaappi, eilen sitä jo aloittelinkin.

Mikähän helvetin kriisi mulla nyt on kun kaikki roinat pitää pistää uusiksi?

Jaahans, nyt olis aika tarttua kutimeen, sormet syhyää  kutomiseen taas, johan siitä onkin aikaa, jos käsi nyt kestäis edes hetken. Mut kun sekin on niin koukuttavaa, et huomaa kellon olevan kolme yöllä kun lopettaa. Toi Wii on kanssa koukku, ja paha.......................................

Hei hulinaa vaan ja pitäkää huoli itsestänne ihmiset. (ja eläimet)

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulu oli ja meni, arki tulla saa.

Joulu on ohi, ainakin meidän mielestämme, tosin juu on niitä ihmisiä jotka aloittavat Joulun koristelun jo marraskuussa, jatkaen Joulua pitkälle tammikuuhun.
Olipas rela Joulu kaikin puolin, hyvää ruokaa, juomaa, lahjoja ja hyvää mieltä. Hyvän mielen voi moni mieltää monella tavalla. Meillä oli erään naisen toimesta, joka ei perheeseemme kuulu, oikein rattoisa sunnuntai. Itseasiassa tämä tietty nainen järjestää hupia oikeastaan ihan mihin vuodenaikaan tahansa omilla toimillaan, joita hän itse ehkäpä pitää ihan järkevänä ja voihan niin tietenkin ollakkin, mutta muille ne asiat ovat ihan pihalla olemista, ikävä kyllä.

Anyway, lunta taas tullut ihan riittämiin, Kultsu joutui jopa käymään katolla tänään hieman taiteilemassa, juujuu ilman turvavaljaita tietenkin. Eihän nyt raavas mies tarvi mitään helvetin valjaita, kunhan lumet tulee pois katolta se on pääasia, vaikka itse tulis alas vaikka pää edeltä, eix niin.
Huomenna voisinkin itse ulkoiluttaa itseäni lumitöiden merkeissä, paitsi jos ulkona on pakkasta yli 10 astetta, tai jos lunta tulee taivaan täydeltä, tai jos tuulee, tai... Noh, kasvihuoneen katolta ainakin on lumet pudotettava, se vissiin olis mun duuni, oli keli mikä tahansa.
Kantaiskohan lumet vaikka naapurin puolelle? ? :)

Tämän lyhyen Joulun aikana on ollut aikaa viettää aikaa netissäkin, itseasiassa katselin tuossa tuttuja ja vanhoja kouluaikaisia kavereita "naamassa". Osa heistä oli muuttunut melkein tuntemattomaksi, osa taas oli hyvinkin tunnistettavissa. Tosin enpä itsekkään ole enää se 45 kiloinen nuori. Heh.
Huippua kuinka ihmiset muuttuu vuosien vieriessä, mitä silloin opiskeluaikana suunniteltiin ja kuka halusi tulla miksikin, onpa varsin mielenkintoista, kuinka mieli heittää täysin murkkuiän suunnitelmista aikuiseksi tulemiseen.
Eipähän minustakaan tullut "kyläkaupan-tätiä" joka myy tiskin takana maitolitroja :).
Ei näyttänyt eräästä kouluaikaisesta kaveristanikaan tulla näyttelijää "hollywood leffoihin" eipä näyttänyt siitä toisesta tulleen lentoemoakaan.
Näin se aika meitä kuljettaa.

Jouluun palatakseni, meillä tosiaan oli hyvä Joulu, Mandi oli se kaikkein uteliain lahja-bongari. Ja tais saada lahjansa ihan oikeaan osoitteeseen, olivat sen verran mieluisat näköjään kaikki. Mandi sai itseasiassa oikein hienon takin, vaaleanpunaisen prinsessa rotsin, antaa pukea sen tosi nätisti päälle ja ilmeisesti se on mukava päällä, koska ei ahdistu siitä millään lailla.  Ja Henry sai tädiltään, serkultaan, ja mummultaan Wiin, ja paljon pelejä siihen. Huh kuinka koukuttava tuo vekotin onkaan. Itse sain jo käteni kipeäksi nyrkkeillessäni.
Onneksi on viikko lomaa joten voi vaikka mäiskiä tennistä ja pesistä. Jos siinä Joulun 1 kg saisi pois, mikä kertyi vyötärölle.
Tosin loman aikana on muutakin tekemistä paljon, ja menoja. Kumma juttu kun ne lääkärit ja muut hässäkät tahtoo aina loman ajalle kertyä.

Tosin 3 pvä tammikuuta menen sitten nielemään letkua, voi helvetti mähän olen nyt jo kauhusta kankea, oikeastaan ollut jo pari viikkoa kun tuon olen tiennyt, mitä tapahtuu 3 pvä. Onneksi saan esilääkkeen vähän rauhoittuakseni, ja yritetään sillä välttää se, etten saisi stressistä johtuvaa  menierikohtausta. Täytyy vissiin ottaa enkeli-trippi ajatuksiin tuolloin.
Että positiivista värähtelyä kaivataan 3 pvä ja paljon, ja varmaan olis kiva saada sen jälkeenkin positiivista "fibaa" niin kauan että tulokset selviää :(.

Mut hei, kaikille hauskaa loppuvuotta, ei saa liikaa häpätä, ettei käy hullusti......

perjantai 24. joulukuuta 2010

Aattoillan pikakelaus..........

Pakko päivittää tänään muutama kuva.







Ai kun hienosti Mandi odottaa Jouluruokaa ja jaksoi syödäkkin, vain katkaravut jäi.






Että arvatkaas kuka oli kaikkein uteliain tänä Jouluna????








Kuka sievästi haluaa omat lahjansa?






 Ja nätisti vielä raastaa aukikin.







Tälläinen sen olla pitää............... mä olen special.





Mennään testaamaan tää rotsi, heti nyt.







Rauhallista ja hauskaa Joulua ihan jokaiselle

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Takkatulta, yöllisiä mietiskelyitä, hymyilevät postin-tädit, vanhat kaljat poistoon.

Takassa palaa tuli, tai oikeastaan molemmissa, olohuoneessa ja takkahuoneessa. Ulkona pyryttää ihan sikana. Pitäis nostaa ahteri ylös tästä niin ylen mukavasta Ikean verkkotuolista, ja lähteä opiskelemaan lumilingon käyttöä. Siihen tarvinkin luultavasti ihan "kädestä-pitäen-opastuksen". Ei vaan oikein jaksa lykkiä kolalla tai lumentyöntimellä tuota pihaa puhtaaksi. Onneksi tosin nyt on kevyttä lunta, sen nyt vielä lykkiikin, mutta voi helvetti, suojasäällä lumentyöntely on tappoa.
Olis pitänyt vissiin silloin aikoinaan suunnitella piha pienemmäksi, että ei olis tarvinnut miettiä hirveästi tuota lykkimistä, mutta toisaalta, mihis autot sitten olis lykännyt?
Puolensa siis molemmissa.

Eilen tai oikeastaan viimeyönä valvoessani, kun Mandi oli vatsataudissa ja paska lensi kuin varpusparvi, mietin että miltä tuntuisi aloittaa kaikki ihan uudestaan, täysin entisen unohtaneena.
Siis, tarkoitan tässä iässä. En siis tarkoita "uudestisyntymistä".
Kelaa vähän, aamulla heräisit, ei olis mitään entistä tai nykyistä. Noh vaatteet ehkäpä ja juu huonekaluja, mutta ihmiset, työ, kaikki se sun normaali-arki olis pois pyyhkäisty.

Aamulla heräisit, miettisit et jaa mitäs sitten tekis, duuniin pitäis mennä....
Ihmisiä tulis vastaan jotka olis sut tuntenut ja tuntis edelleen, mutta sulla itselläs ei olis harmainta aavistustakaan ketä ne hörhöt on jotka sua tuijottaa ihan ihmeissään ja kyselee kaikkea ihmeellistä.
Osaisit syödä juoda tehdä työs, mutta se jengi olis sulle ihan "outoa riistaa".
Vois olla aika psykedeelinen fiilis.

                                                      ========================================

Kaikkea sitä tulee miettineeksi, kun ei nuku, ja on yliväsynyt. Tuli siinä sitten tuon kirjoituksen jälkeen tehtyä kakkuja pakkaseen; ananas, mauste, tiikeri, keikauskakkua, pähkinä-ananas, taateli. Nytpä ei  Jouluksi tarvitse vääntää kahvinkanssa kastettavaa. Jippii, sekin pois päiväjärjestyksestä.
Joten siis enpä mennyt "linkokoulutukseen".
Tuleepa sitä lunta vielä jotta voi opetella.

Täytyy kyllä yllätyksekseni todeta että Klaukkalan posti sai pisteet kerättyä tänään sunnuntaina täydellisesti omaan pussiin.
Käytiin hakemassa pari pakettia ja yksi yllättävä kirje, joka ei mahtunut postilaatikkoon. Siinä kirjeessä olikin yllätystä kerrakseen, kirjeen lähettäjän tunsin mutta sisältö yllätti todellakin suuresti, osoitekkin oli ihan oikein. Näin niitä yllätyksiä vaan ropisee ennen Joulua, ihan kiva.
Niin siis postiin, siellä oli todella ystävällistä ja hymyilevää naista tiskin takana, ei tunnistettavissa millään muotoa että olisi harmittanut naisia olla duunissa sunnuntaina ja vielä näin ennen Joulua kun ehkä mahdollisesti olisi jotain muutakin tekemistä.
Oli kaikenkaikkiaan miellyttävä asioida siellä.

Toisissa kaupoissa missä poikettiin, ei ollut niin kiva käydä.  Hyllyttäjät oli kuin erään elimen nielleet, kassoista nyt puhumattakaan, ja asiakkaat oli kuka minkäkin nielleet. Otsa rypyssä kulkevia naisia ja miehiä. No joo olen minäkin joskus ihan mulkku kaupassa, mutta enpä olekkaan asiakaspalvelussa, missä pitäisi oikeasti olla tyytyväinen duunari, itseppä ammattimme valitaan. Ja mä olen mulkku kaupassa silloin, jos yritetään kusettaa hinnassa tai laadussa. Olen kusetusta nähnyt ihan tarpeeksi.
Äitini suorastaan häpeää kun olemme kaupassa ja siirtelen hedelmä ja vihanneslaatikoita sivuun jotta saan varmasti sitä tuoretta ja hyvää tavaraa. Tosiasiahan on se että jos mä maksan kotimaisista tomaateista yli 4 € kilolta, oletan että saan tuoretta ja hyvää "pinkeää" tomaattia, enkä suinkaan sitä nahistunutta jo puoliksi märäntynyttä pehmeää mössöä mitkä on siinä päällimmäisenä. Toki kun nostelen laatikoita etsien uutta kamaa, nostan laatikot kyllä takaisin omille paikoilleen, jokainen nostelkoon itse laatikkonsa, jos haluaa uutta ja tuoretta, tai vaihtoehtoisesti sitten ottakoon valmista mössöä.
Eräässä kaupassa "hevi-vastaava"  mulkoilee hevipöytien takaa joka kerta kun tulen heviosastolle. Hän itseasiassa näki ja kuuli kerran kun nostelin laatikoita hakiessani kunnollisia tomaatteja. Kuuli siksi kun sanoin Kultsulle haluavani kiinteää tomaattia 4,20 € kilohintaan, ketsuppia kun saan hyllystä.
No siinäpä mulkoilee, en sekoittanut hänen tekemäänsä pakkaa sen kummemmin, nostin laatikot samassa järjestyksessä takaisin.

Nyt saunaan, ja jos vaikka jois vielä yhden bisukan, tosin hei joo, Kultsu siivosi eilen saunan pukuhuoneen  jääkaapin, jotta saisimme sinne Jouluksi tarkoitettuja juustoja ja muita sellaisia napsittavia, voi helvetti siellä oli kaljaa mennyt vanhaksi, eri laatuja, ja eri kokoisia pulloja lonkerosta lähtien, sellainen parikymmentä pulloa. Väärinkäyttöä, etten sanois.
Tosin hauskinta tässä on se että harvassa paikassa kaljat vanhenee juomattomuuteen. Heh, moni olis varmaan ollut tärinöissään kun olis nähnyt noiden menevän viemäriin.

Tälläistä tällä kertaa.

lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulunaluselämää

Miten musta tuntuu, että kone on käynyt hitailla jo pari viikkoa.
Yrität mihin tahansa "kauppasivustolle" on valmista tökkimistä. Ilmeisesti jengi on "jouluostoksilla" sankoin joukoin joten siitä syystä  "tilapäinen häiriö yhteyksissä" on joka sivuston tervetulotoivotus, tai "yritä myöhemmin uudelleen" houkuttelee avaamaan ko sivuston ehkäpä kerran jos toisenkin, toivossa, josko saisin tietoa jostakin tietystä tavarasta hieman enemmän.
Ei sovi meikäläiselle tuo "jonottaminen", joten ehkäpä huomenna suunnistankin kauppaan ihan livenä ja suoritan vielä viimeiset tarvittavat lahjusostokset.
Vanhan perinteen mukaan on tietenkin jo kaappiin kertyneitä "lahjuksia" jo annettu eteenpäin lahjojen saajille.
Tyttäreni on saanut osan omistaan, lapsenlapseni on sanut jo osan, poikani on myös jo osan saanut. Tänään kuitenkin sattui se harmittavin juttu. Olemme Kultsun kanssa jutelleet jo pitkin syksyä, josko ostettaisiin tyttären perheelle SodaStream, kun sielläkin menee sitä hiilihappopitoista juotavaa aika paljon. Ja tiedän että tyttäreni on himoinnut ko laitetta jo suht pitkään tuolta meidän keittiön pöytätasolta.  Pakko oli aamulla teksti laittaa mahtaako heillä jo kyseinen laite olla hankittuna. Juu ei ole, mutta haluaisivat paikallisesta TT:stä ostaa. Voi helvetti, paljastus oli pakko tehdä, Pukki tuo laitteen älkää ostako. Kultsuakin harmitti,  kun paljastus oli tehtävä. Taitaa kuulua Joulunhenkeen, että paljastuksia tulee tehtyä.
Kelatkaa, moni joutuu pikkujoulujenkin jäkeen tekemään paljastuksia............

Liekö tämä Joulun tulo on saanut taas jälleen kerran meikäläisen innostumaan kauheasti kaikesta uudesta esim uusi sohva on pakko saada ja juuri ennen Joulua.
Ruokailuhuoneeseenkin olis kiva saada uusi pöytäryhmä, juu-u ja ennen Joulua.
Verhotkin olis kiva uusia, joopa joo, ennen Joulua. (verhofriikki, jolla on jokaiseen ikkunaan 6:det eri verhot, kun mielestäni verhoja pitää oikeasti olla paljon, ei mitään helvetin pitsihökötyksiä, vaan yksinkertaisia ja yhteen sopivia)
Huoneissa on pakko vaihtaa järjestystä, siis ihan pakko, ennen Joulua.
Voi helvetti sentään, aina siis oikeasti AINA  tämä samainen juttu toistuu juurikin muutama viikko ennen Joulua. Painaa vaikka yön läpi että saa oman tahtonsa läpi.
Sairasta.?.
Jos ei keritä ennen Joulua uusimaan ruokailuhuonetta, ainakin käännän pöytäryhmän sitten toisin päin, siinä ei kauaa mene, vaikka sitten ihan vaan kostoksi itselleni.
Ja tuon vanhan sohvan sitten vaikka "pikapäällystän", senkin teen ihan vaan kostoksi. Ja joka vuosi päätän että ensi vuonna sitten EN ENÄÄ......