sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Sauna, paikka jossa ajatukset saavat täysin uuden ulottuvuuden

Istuessani saunassa tuossa joku aika sitten itsekseni, oli aikaa miettiä.
Syntyjä syviä, yksin, hiljaisuudessa, lämmöstä nauttien.
Pieni lempeä lämpö syveni pikkuhiljaa kuumuudeksi, minuuttien madellessa eteenpäin nauttiessani yksinäisyydessäni.
Saunan pitää olla hämärä, siellä asustavalla saunatontulla pitää olla ainakin yksi kaveri.
Saunaa ei ole mitään mieltä lämmittää nopeasti kuumaksi, vaan hitaasti nautiskellen.
Pieneen hentoiseen lämpöön meneminen palkitsee parhaiten väsyneet lihakset ja loppuunkuluneet ajatukset. Pikkuhiljaa lämmön noustessa saa irvistyksiä jaella.
Meillä on kiukaalla sellainen pyöreä lätty, jossa on silmät ja suu. Kuulemma jos se lätty itkee niin löylyt ovat passelit. No itkeehän se useimmiten, hempeässä valuvassa lämmössä.

Nautin olla saunassa niin yksin kuin seurassakin. Ennen muistan kuinka koko perhe oli saunassa samaan aikaan. Juostiin talvipakkasella Killinkoskella koulun pihan poikki kivitalon saunaan alakertaan. Ai saatana että nipisteli joskus kinttuja.
Nyt nipistelee kinttuja ihan jostain muusta syystä.
Vanhuus, se ei tule yksin kellekkään. :)

Joskus saunassa istuessani ajatuksen katkaisee kiipeilevä höyry. Siinä selkeästi oli joku sanoma mutta mikä?
Tänään tuli mieleen mies joka meille toimitti poljettavia singereitä, 1 piti tulla, mutta kuinka ollakkaan loppupeleissä niitä oli kolme.
Mahtavaa. Tänään juurikin ompelin niistä yhdellä. Jotenkin vaan tuli niin hyvä mieli kun  ompelukoneet saapuivat meille, niinkuin olisi saanut kauan kadoksissa olleen oman tavaran takaisin kotiin. Mun piti oikeen hypätä miehen kaulaan ja kiittää.
Mua ei harmittanut yhtään se 20 v sitten uuden kodin löytäneen poljettavan koneen "häviäminen", olin jättänyt sen aikoinaan varastoon erääseen latoon luvan kanssa, ja kas, poljettava kone olikin sitten viety sieltä pois. Noh, jos se sitä perhettä ilahdutti, niin vieköön, varmasti on tuonut niin iloa kuin suruakin.
Ne on niitä "taikavoimia" mitä voi kylvää.

Tänään saunassa ollessani tuli taas käytettyä "ajatus-voimaa", ja kohta täytyy lähteä suorittamaan Enkeli-trippi. On niin paljon taas asioita, mitkä vaativat selkeyttämistä.

Oikeastaan, mietinkin, miksi tämä päivitys piti tehdä, silläkin on joku merkitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti