torstai 25. elokuuta 2011

Ja käteen jäi?

Toinen duuniviikko alkanut loman jälkeen.
Mikähän siinä oikeen on että pitää just sillon ennen kun  loma loppuu, ottaa ja räjäyttää kämppä taas sekaisin niin että joutuu sitten työpäivän jälkeen painamaan duunia täällä himassa?
Sairasta.
Nytkin mummun kämppä on täydessä kaaoksessa, just olin siellä katsastamassa mistä aloittais joten päätin että en tee mitään. Istun perseelleni ja kirjoitan.

Keittiön kaapit sainkin uuteen uskoon, pistin järjestelmällisesti kaiken ylimääräisen tavaran pois. Pussitin Ikean isoihin sinisiin pusseihin vaikka ja mitä. Tavaraa oli aika paljon, ja sain  erään pariskunnan onnelliseksi laseilla,  kulhoilla, lautasilla,  ja keittiökoneilla, millä heille on käyttöä, mutta meillä .....



Ja monta päivää on ollut tässä välissä, vaan kun on ollut ihan saatananmoinen kiire.

Nyt on jo 25 elokuuta.

Siis joo, olen hävittänyt tavaraa ihan sikana. Isompaa ja pienempää, mikä lie uudistus-puhdistus-vimma meneillään. Ihan hyvä homma, saa uutta tilalle :)
Huomenna lähtee Karhu-kalja-kaappi uuteen kotiin. Ehkä siellä on toivottavasti enemmän käyttöä Karhulle. Meillähän on notkunut siellä saunakaljat, joskus jopa ruokaakin, jos on ollut isompaa tarvetta appeille. No josko sitten ei kaljat vanhenis kun ei ole Karhua enää.


Siinä se yksinäisenä odottaa noutajaansa, voi voi. No ei se mitään  Karhu kun lähtee uusille metsästysmaille, sisustaja sisälläni pääsee tas hommiin, nyt onkin ollut vähän jumi tilanne, kun tuo on oikeastaan ollut tiellä väärässä paikassa jonkun aikaa. Karhun ominaiselle paikalle kun tuli ihan jotain muuta.....

Mummun kämppä on saatu kuosiin jo, ei ole pommin jäljiltä enää. Siinä sitten siirreltiin koko kämppä sikin sokin. Sänky ja tv, niinkuin kirjoituspöytäkin saivat uudet paikat ihan kaikki, ja saatiinpa jotakin uuttakin mummunkämppään.
Olohuone sai korokkeelleen uuden värisen lattiapinnan, ihan kiva että rakennuskama on halventunut, voi vaihdella noita pintoja vaikka puolen vuoden välein. Sehän onnistuu kyllä, on mulla niin taitava Mies.
Samaan syssyyn hävitettiin vanhat tv-tasot ja saatiin paikalleen uudet massiiviset senkit koko 4 metrin matkalle. Niihin saakin mukavasti piilotettua tavaraa. Kuulkaa, sieltä löytyy nyt kaikki vinyylit, c-kasetit.....  Siis oikeesti mahtavaa kuunnella jotain vanhaa vinyyliä, pientä punaviinisiivua maistellen.

Itseasiassa löytyi todella paljon kaikkea vanhaa kamaa kun vietin nk puhdistusviikonlopun. Oli jos jonkinlaista. Huh huh.

Työt ovat jatkuneet, jatkuneet, jatkuneet, kotona ja kodin ulkopuolella. Töissä töissä kaikki menee omalla painollaan. Kotona joskus joutuu miettimään et jos kuitenkin jättäis tän homman ja lähtis kasvihuoneet hoitamaan, tai vaikka sienimetsään.... tosin eipä siellä ole tullut nyt käytyä, ei ole kerinnyt.
Kasvihuoneesta saatu sato on ollut kertakaikkiaan mahtava. Kurkkuja todella paljon, salaattia niin jumalattomasti et ei oikeasti itse kerinnyt syömään, naapurillekkin tuli annettua, ja basilika, hmmmm, paljon paljon, sitäkin meni naapurille, kuin myös chiliä ja paprikaa, tomaatit on nautittu oman perheen kesken, todella hyvää tavaraa, suosittelen muillekkin edes pienen kasviksen hankintaa. Onhan siinä joo paljon duunia, mutta nautinto siitä hyvästä on kuin miniorgasmi.

Mut hei, asiasta toiseen: siis kuvitelmaan eräästä tapahtumasta

- jos asun rivitalossa/luhtitalossa, haluan rakentaa, siis sanan mukaisessa merkityksessä, takapihalleni terassintynkää, ehkäpä vaikka koiralleni pienen aitauksen, pitää minun kysyä siihen LUPA, eikö niin.

- kun asun rivitalossa/luhtitalossa menen ja rakennan luvatta terassin, johon laitan korkean aidan, ja sinne vielä sisälle sellaisen paviljongin, ja muistan ehdottomasti kuoria kaiken ylimääräisen maan pois kyllästettyjen terassilautojen alta jotka nostan 0,5 metriin maan pinnasta, ja koko hirveyden koko on liian iso suhteutettuna taloyhtiön takapihaan. Tungen takapihalleni vielä kaikkea ihmeellistä tavaraa....  Olen kyllä juu suomalainen, ymmärrän suomen kieltä, mutta en ymmärrä kuulemaani. Sallittu terassin leveys se 1 metri, on leveys ei KORKEUS.

-kun luvaton viritys kauhistus on noussut taloyhtiön takapihalle ja isännöitsijä määrää sen purettavaksi, mutta mitä sanoo mutanen, tai virtanen, tai koskinen? kertoo kavereilleen julkisesti vain sen oman versionsa.

- Vittumaisia naapureita, tyhmiä ja ongelmaisia, ja kaiken lisäksi kateellisia, mutta minä taistelen, kaunis takapihani on sen arvoinen..............



Ai on vai?




Joo että tällänen tapaus tälläkertaa. Ja käteen jäi mitä?  Lasku.

Hauskaa syksyn odotusta, yritän lähteä sienimetsään huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti